Startsida / Inlägg

Birro har blivit vuxen – ganska…

av Cecilia Gustavsson

Marcus Birro blev folklig när han var med i ”På spåret” och ”Let´s Dance”. Men han är ju faktiskt författare…

Jag gjorde en kortintervju med honom om hans nya roman om livet kring 20-årsåldern:

• I  ”Att leva och dö som Joe Strummer” är de vuxna stofiler, har du själv blivit en sådan?
– Haha, nej, men det får egentligen andra avgöra. Jag är fortfarande en depprockare och punkare i själen. Den resa jag gjort är väl den mest punkiga man kan göra. Jag hade kunnat stå i en bar och hålla in magen inför tonårstjejer. I stället har jag bytt liv totalt. Gått in och ut i ett missbruk, flyttat och disciplinerat mig. Och det här är mycket roligare.
• Hur ser du på Marcus, 20-nånting, som hänger runt på svartklubbar i Göteborg?
– Jag tycker om honom. Någon som läst romanen tyckte att vi var sorgliga figurer som bara levde på bidrag och drog runt. För mig var jag och mina vänner bra människor som ville mycket, men inte riktigt visste hur vi skulle ge uttryck för det.
– Men jag är lite orolig för vad mina kompisar från den tiden ska säga om boken.
• Kommer vi att få se dig i program som ”Let´s dance” igen?
– Nej, det var ett misstag att vara med. Den världen var cynisk och falsk, och jag var naiv. Det var patetiskt av mig att bli förbannad på juryordföranden. Men vi som dansade hade mycket kul ihop också, det var roligt fram till tv-sändningarna.
– Jag ångrar mig trots allt inte – har man dansat inför över två miljoner tv-tittare är inget jobbigt efteråt.

Namn: Marcus Birro, 38 år. Familj: Fästmö, två barn. Bor: Norrköping.
(F)-kast----3387_PRESSIMAGE.gif

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB