Startsida / Inlägg

80-talet anfaller i ny roman

av Cecilia Gustavsson

Radioprataren Morgan Larssons debutroman ”Radhusdisco” handlar om 80-talet. Om du är mellan 35 och 45 kommer du att hitta många kul tidsmarkörer, och hög igenkänning i den. Jag gjorde en kortintervju med honom:

Romanen bygger på din skoltid, varför fascineras du av 80-talet?
– Det var så mycket då som är helt upp och ner jämfört med i dag. Solarium var jättenyttigt, video jättefarligt, fröken badade toppless med klassen på badresan. Och man var ständigt rädd för att Sovjets ledare eller USA:s president skulle trycka på den röda knappen som satte igång tredje världskriget.
– Detta samtidigt som fantastisk popmusik skapades och klädmodet gick helt bananas. En mycket märklig tid.
Vad trivs du bäst med – att vara tonåring eller vuxen?
– Att vara vuxen, tveklöst. Man har erfarenhet och kan dessutom välja när man vill uppleva nya saker.
– I tonåren kommer det nytt på löpande band, vare sig man vill eller inte, samtidigt som kroppen förändras och kroppsdelar får helt andra funktioner. En otroligt påfrestande tid, men förstås också händelserik och fantastisk.
Har du haft någon nytta av att vara programledare i radio när du skrev boken?
– Oerhörd nytta. Radiopratet har tvingat mitt språk att bli mer direkt och bildrikt. I radio är stämning a och o och jag hade aldrig kunnat fylla ”Radhusdisco” med så mycket atmosfär och laddning utan radiojobbet.
Namn: Morgan Larsson. Ålder: 40 år. Yrke: Programledare för ”Christer” i P3 Bor: Göteborg.

Morgan L_3322_medium.jpg
augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB