Startsida / Inlägg

Boktips: Livsfilosofi och löpning

av Cecilia Gustavsson

Nu finns den originella och suveräna ”Vad jag pratar om när jag pratar om löpning” av japanske Haruki Murakami på pocket.

Det kan verka märkligt att tipsa om en bok om att springa. Men den här är så mycket mer. Även en slöfock kan hitta guldkorn i den. Den är en personlig tankebok utifrån löpande, välskriven in till minsta lilla bokstav. Den är rolig, och väcker känslor och insikter. Haruki Murakami har sprungit nära 30 maratonlopp, men man behöver egentligen inte vara intresserad av idrott för att njuta av den här lilla boken. Det är klart, den som tar en liten springrunda ibland (som jag) får säkert ut ännu mer.

 • Handling:

Författaren är nästan besatt av sina löparrundor, oavsett hur jobbiga de är. Just medveten hård ansträngning är det som ger resultat, menar han – både vad det gäller fysisk hälsa och författande. Med avstamp i träningen berättar han om sin livsfilosofi, sitt skrivande och viktiga händelser. Bland annat drev han under många år en jazzbar, innan han satsade på att skriva.

 • Författaren: 

Haruki Murakami är en av Japans mest populära författare. Han är 62 år, men hans sätt att skriva känns ungdomligt. På svenska finns bland annat ”Sputnikälskning”, som kom 2008. Ofta skriver han med surrealistiska inslag.

 

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Jenny Åsell, Mikael Hedmark
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB