Startsida / Inlägg

Mia Skäringer i bokform

av Cecilia Gustavsson

Mia Skäringers första textsamling, ”Dyngkåt och hur helig som helst”, blev en jättesuccé. Pocketboken kom fyra på försäljningslistan över alla böcker förra året.

Nu finns uppföljaren: ”Avig Maria”. Behållningen är just det hon själv poängterar – att här syns det svarta och sköra sida vid sida med det roliga och fantastiska. Det är befriande. Dessutom finns en hel del igenkänning för alla föräldrar med ett uppslukande jobb.
”Avig Maria” består främst av blogginlägg, men också av krönikor. En röd tråd är hur hon älskar sitt arbete, men också hur jobbigt det är att vara ifrån barnen. Och hur hon slits mellan att ta det lugnt och vara andra till lags. Hon vet vad hon talar om – hon har kraschat in i den berömda väggen med dunder och brak. Det känns öppenhjärtigt, som om den personliga Mia försöker titta fram genom bilden av den kända, roliga Solsidan-Mia. 
När jag intervjuade Mia Skäringer i somras berättade hon hur stolt hon är över sin klassresa, och hur hennes föräldrar fick kämpa för att ha mat i kylskåpet.

MIA_SKARINGER.JPG
augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB