Startsida / Inlägg

Ny bok: Insyn i politiskt rävspel

av Cecilia Gustavsson

Titel: Partiet Författare: Eva Franchell

Eva Franchells bok ”Väninnan” var en höjdare – en beskrivning av hennes tid som medarbetare och väninna till utrikesminister Anna Lindh, och av politikens maktspel. Hon var den som var med utrikesminister Anna Lindh när hon mördades på NK 2003.

I ”Partiet” fortsätter hon att berätta om politiken inifrån på ett spännande och insatt sätt. Här finns 70-talets oljebrist och Grupp 8, 80-talets yuppiefiering och lånekarusell, 90-talets finanskris och 2000-talets kamp om socialdemokraternas partiledarpost.

Parallellt dyker det upp glimtar av Eva själv, en Malmötjej som flyttar till Stockholm och testar både lite gröna vågenliv och karriär. På ett tydligt sätt visar hon hur den politiska agendan förskjutits från att handla om gemenskap och solidaritet, till individualistiskt tänkande om vilket parti som ger mest till den egna plånboken. Det är rent otäckt att inse hur smutskastning och intriger faktiskt påverkar vilka som fattar besluten i Sverige i dag. Spännande och lite läskigt!

Eva.jpg
augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB