Startsida / Inlägg

Udda hjältinna löser mordgåtor

av Cecilia Gustavsson

”Dödens rum” av Susanne Staun 

”Dödens rum” är egentligen för läskig för mig, med sina kvinnomord och krypande spänning. Men jag fastnade totalt för huvudpersonen, obducenten Maria Krause. När jag väl börjat läsa gick det inte att sluta.
Maria är en orädd outsider, som har svårt att komma andra människor nära. Hennes känsloliv och sexuella preferenser är minst sagt annorlunda, och hon får dubbla känslor för sin nya kollega, machotypen doktor Madsen.
I sitt jobb är hon lysande. På egen hand tar hon upp jakten på den eller de som mördar unga kvinnor på ett brutalt sätt.
Det här är en thriller som sticker ut genom sina olika bottnar och spännande karaktärer. Det är inte lätt att skriva något originellt i den här genren, men danska Susanne Staun har definitivt lyckats.
Susanne Staun är född 1957 och en etablerad författare i hemlandet Danmark.

 

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Petter J Larsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB