Startsida / Inlägg

Post-mässan – så gick det

av Cecilia Gustavsson

Hej då bokmässa, hej vardag!
Fantastiskt som vanligt, med alla kul möten, barhäng, ett par seminarier (faktiskt!) och tre stora intervjuer.
Aftonbladets monter var en av de finaste genom åren. Höjdpunkten där (förutom när chefen Helena intervjuade mig och Ingalill Mosander så klart) var nog när Jonas Gardell pratade – fick gåshud:
bild-3Och så gick det finfint med underbara, galet snabbpratande Caitlin Moran, som får alla andra att framstå som slöa sengångare. Jag fick både pussar och Londontips av henne, thanx:bildEn helt väsenskild personlighet är eftertänksamme Richard Ford, som plötsligt började intervjua mig om min skilsmässa – han har varit ihop med samma kvinna i snart 50 år. Vad tricket är får ni så klart läsa i intervjun sen.
bild-2Och så intervjuade jag finländske göteborgaren och numera indiske invandraren Zac O´Yeah (kan namnet vara taget tro?) som skrivit en sanslös deckare som utspelar sig i Bangalore. Har sällan läst så fullständigt knasiga meningar. Här nedan intervjuas han av Ordfronts förlagschef, min f d kollega, Pelle Andersson:
bild-1Nu återstår att göra själva jobbet också – skriva ut intervjuerna (Thank God att bandaren inte brakade ihop under Caitin Moran-intervjun, det är OMÖJLIGT att hinna anteckna) och sen se fram mot nästa mässa. Tema: Brasilien. Mer sambaklädsel i baren på Park då kanske.

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB