Startsida / Inlägg

Berlin – en fattig men sexig… byggarbetsplats

av Johanna Paues, Berlin
bygge

Jag var ute och cyklade häromdagen. Med tv-tornet i sikte längs med Karl-Marx-Allée, via Alexanderplatz och bort mot det gamla ingenmanslandet som numera är Potsdamer Platz. Jag susade fram vid sidan av den söndervittrande delen av muren på Zimmerstrasse, förbi de fotograferande turisterna vid Checkpoint Charlie och så hem igen via Friedrichstrasse med alla sina tjusiga butiker och varuhus.

Det var en härlig tur, i alla fall om man bortser från alla avspärrningar, omledningar och gropar i gatan jag stötte på längs vägen. Herregud, vad det byggs just nu! Lyftkranar precis överallt, uppgrävda gatustycken, nya hus som växer upp på nolltid och renoveringar, renoveringar, renoveringar. Berlin är en stad i ständig förändring brukar det ju heta och ja, det stämmer. Onekligen.

Så, är du på väg hit – var beredd på att hamna på en och annan byggarbetsplats. Men låt er inte avskräckas från cyklarna nu, att ta sig fram på två hjul är garanterat det bästa sättet att se Berlin, som är ett väldigt platt stad, nu under sommaren.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB