Startsida / Inlägg

Festa loss i DDR:s glassigaste hårsalong

av Johanna Paues, Berlin
barbabette1

Det har blivit många bröllopsfester för mig den senaste tiden. Eller, ja, två. Men eftersom det ena var utspridd över två dagar känns det som fler.

barbabette-inifrån
Bar Babette.

Förra helgen hölls festen på det anrika och fantastiskt coola stället BarBabette. Baren ligger på DDR:s gamla paradgata Karl-Marx-Allee, är byggd nästan helt i glas och var under Östberlintiden en salong för damer som ville bli snygga i håret. Äkta 60-tal och med så mycket Mad Men-feeling att det känns som en hädelse att inte ha dragit på sig en sextiotalsblåsa och satt upp håret i en svinrygg inför besöket. Bar Babette är utan tvekan en av Berlins snyggaste barer, öppet varje dag från 18.

Nästa bröllop, nu i helgen, firade vi på ett annat fint ställe. På Insel der Jugend, en ö i Spree precis invid en av mina favoritparker här i Berlin – Treptower Park. Själva ön är pytteliten och perfekt för härligt sommarhäng. Här kan man åka trampbåt, förundras över det rostiga gamla tivolit som sticker upp över trädtopparna inne i själva parken, låta barnen löpa fritt och på söndagarna sitta på bryggan och se på när den äldre ligan dansar till tysk schlager på en av stadens största Biergärten, Zenner. Ibland pågår det kul evenemang på ön också, som poetry slams, konserter och festivaler av olika slag.

En övervuxen berg- och dalbana på det gamla tivolit i Treptower Park. Att gå in på området är tyvärr förbjudet – om man inte går en guidad visning.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB