Startsida / Inlägg

Snart hemlig picknick i vitt med 10 000 vänner

av Eva-Jo Hancock

dineren blanc deb 2Diner en blanc. Middag i vitt. Visst låter det fint? Snart är det dags! I slutet på nästa vecka går ungefär 10 000 parisare ut, helt vitklädda, bärande på två vita stolar, ett vitt bord, en vit bordduk, vit mat och vit dryck (helst skumpa). Sedan samlas de på given plats (ett sms berättar var det går av stapeln) och bygger ihop sina små bord till jättelika långbord och en stor fest. En urban jättepicknick!

Jag ska vara med! Har köpt en gudomlig liten vit hatt som ser ut som en blandning mellan en maräng och en struts. Den blir nog helt klädkorrekt. Jag är galet lycklig att ha kommit med på inbjudningslistan och kommer att, precis som 10 000 till, vänta in ett sms för att veta var kalaset går av stapeln detta år. Varje år är det olika ställen i stan. Place de la Concorde, utanför Louvren…

Iden föddes för 25 år sedan och har nu landat i ett femtontal länder i världen. Och snart landar Diner en Blanc i Stockholm, för första gången!

Stay tuned… återkommer när det närmar sig.

dinerenblanc.info

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Lukas Jacobson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB