Startsida / Inlägg

Coney Islands trashighet håller ännu

av Lotta Zachrisson, New York
Wonderwheel Coney Island
Pariserhjulet Wonderwheel har 93 år på nacken.

Som stranden allra närmast New York är det inte konstigt att Coney Island drar mycket folk på somrarna. Men närheten till stan är bara halva förklaringen till varför halvön i södra Brooklyn är så populär.

Det är så långt i från ett paradis man kan komma. Bakom havet reser sig de beryktade projekthöghusen i rött tegel. Sanden är full av skräp. Maten som serveras är uteslutande friterad. Och folket inger en aningen trashig vibe.

Cyclone Coney Island
Cyclone är trots bristen på loopar en av de läskigaste bergodalbanor jag har åkt.

Men det är delvis det här som lockar. Coney Island är en riktig storstadsstrand, med allt vad det innebär. Det finns alltid något att titta på och roa sig med och det känns som om vad som helst kan hända här – oavsett om det är spontan salsadans på boardwalken eller musklerknuttar som spänner sig vid vattenbrynet.

Lägg till det gamla nöjesfältet som fått en uppgradering med nya åkturer för ett par år sedan, men där klassiska bergodalbanan i trä, Cyclone, fortfarande är det roligaste och läskigaste man kan göra för $9.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB