Startsida / Inlägg

Hellre frukost ute än på hotell i Berlin

av Johanna Paues, Berlin

Ett hett tips när du bokar boende i Berlin – skippa hotellfrukosten! Berlin har en fantastisk frukostkultur och många kaféer har långa frukostmenyer där tallrikarna som kommer in dignar av pannkakor, ägg, grönsaker, goda ostar, frukt, yoghurt och gott bröd i olika kombinationer.

En favorit i min hemstadsdel Friedrichshain är restaurangen Datscha. Här är temat Ryssland, både vad gäller inredning och mat, och det serveras saftiga blinis, ryska korvar, laxkaviar och, förstås – om du nu skulle vara sugen på det på morgonkvisten – ett imponerande utbud av vodka. Datscha är ett riktigt trevligt ställe där jag gärna sitter länge, och du kan räkna med att hålla dig mätt fram till middagen.

datscha
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB