Startsida / Inlägg

Festligt och fantastiskt på Alexanderplatz

av Johanna Paues, Berlin
Alexanderplatz-2012-021
Foto: Berlin Lacht.

Den gigantiska ölfestivalen är avklarad, uppstädad och Karl-Marx-Allee är sig lik igen. Rätt skönt. Festivalen är ju trevlig, men under småtimmarna låg det lite väl många utslagna svensexegäng längs med vägen hem.

Och dessutom, det har blivit dags att koncentrera sig på en annan festival som pågår nu. Vad sägs om varieté ute i det fria, med tv-tornet, den vackra stationsbyggnaden vid Alexanderplatz och världsklockan som bakgrund? Festivalen Berlin Lacht, som pågår fram till 18 augusti, bjuder på clowneri, musik och eldshower, trapetskonst, lindans och allt möjligt omöjligt. Fint och vackert och så jäkla mycket Berlin så det stänker om det.

Det här med varietékonst är verkligen något som tillhör gatubilden här i Berlin, hur klyschigt den än låter. Vid rött ljus hoppar ofta jonglörer fram på övergångsstället för att hinna göra några konster (och få ett par euros för det) innan ljuset slår om igen, det dansas på lina i varenda park och clowner håller då och då spontanshower på lekplatserna.

Förresten, missar du Berlin Lacht nu så har du ytterligare en chans 13-15 september. Då körs nämligen en omgång till, fast den här gången på Mariannenplatz i Kreuzberg.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB