Startsida / Inlägg

Berlins bästa kaffeställen – min topplista

av Johanna Paues, Berlin

Jag håller på att fika mig igenom Berlins mest hypade kaffeställen just nu. Eller, alltså, jag jobbar ju! Har viktiga möten med folk. Så att ni inte tror att jag bara slappfikar hela dagarna, menar jag.

Hur som helst. Jag har nu bockat av tillräckligt många trendiga kaffehotspots för att kunna åstadkomma en liten topplista. Here it goes:

1. Aunt Benny, Friedrichshain. Inget knäcker det här kaféet. Så sanslöst gott kaffe och fin inredning.

2. Bonanza Coffee Heroes, Prenzlauer Berg. Jag har skrivit om det tidigare här. Very hipp, very good.

3. Silo, Friedrichshain. Nytt och snyggt ställe med väldigt bra kaffe. Och wlan, vilket inte är någon självklarhet här i Berlin längre. Trenden att erbjuda internet har vänt –  förmodligen på grund av alla frilansare som använder kaféer som sina kontor och suger på en latte i evigheter (Vadå, jag? Nej då. Aldrig.).

4. The Barn, Mitte. Också snyggt med enorma fönster som släpper in massor av ljus och, såklart, mycket bra java. Obs! De är petiga med sin mjölk, den kommer från någon superekogård och är förstås fantastisk men finns inte i laktosfri variant. Så blir man bubblig i magen av vanlig mjölk är det bättre att gå någon annanstans. Också bra att veta: Här råder både laptop- och barnvagnsförbud.

Det finns (minst) ett ställe till som jag måste ta mig till. Det heter Godshot och ska tydligen vara ett tillhåll för riktiga kaffenördar. Jag får återkomma om det när jag har varit där.

trendigtkaffe
Trendigt kaffe på The barn.

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB