Startsida / Inlägg

Från knarkklubbar till cocktails, konst och kredd

av Petter Larsson, London

Jag flyttade till Bethnal Green i östra London 2007. När jag berättade det för folk fick jag alltid ett ”ooh, farligt”, som om jag just sagt att jag tänkte åka på solsemester i Syrien. Idag anses Bethnal Green ligga ganska centralt. Det nu ganska dyra området är fullt av gallerier, caféer och mysiga barer.

Ett trendigt cocktailhak på min ruffiga gamla gata.
Ett trendigt cocktailhak på min ruffiga gamla gata.

Igår hälsade jag på en gammal kompis som bor kvar där. Och min gamla gata, Cambridge Heath Road, har genomgått en riktig skönhetsoperation. Vi gick förbi en lokal där det tidigare legat en väldigt tveksam klubb. Jag minns hur jag på nätterna gick hem genom en stor skara män som alltid hängde utanför den mörka lokalen och rökte saker som inte säljs i tobaksaffärer.

Nu låg där en fräsch cocktailbar som öppnade så sent som i tisdags. Vi var tvungna att titta in. Satan’s Whiskers, som stället heter, är en ganska typisk halvspeakeasybar full av uppstoppade djur och prisvärda (från £7,50 = ca 80 kr) cocktails. De har också en enkel matmeny och – bäst av allt – skön hiphopmusik. Första torsdagen varje månad är det vernissagerunda i östra London. Då kan Satan’s Whiskers vara perfekt för en konstpaus.

Den fräscha baren.
Den fräscha baren.
Dödsläcker inredning.
Dödsläcker inredning.
En påfågel i taket - varför inte?
En påfågel i taket – varför inte?

Numera bor jag i Seven Sisters, Tottenham. När jag berättar det för folk säger de ofta: ”Oh, är inte det farligt?” Jag ser det som ett gott tecken på att området kan bli hippt om några år.

Satan's Whiskers är namnet på en cocktail (t v) baserad på gin, apelsinjuice och torr vermouth.
Satan’s Whiskers är namnet på en cocktail (t v) baserad på gin, apelsinjuice och torr vermouth.

Satan’s Whiskers: 343 Cambridge Heath Road

T-bana: Bethnal Green

 • Tjänstgörande redaktörer: Nils Höglander, Paula Westerberg och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB