Startsida / Inlägg

Även stora barn får sitta i tomtens knä

av Lotta Zachrisson, New York
Varuhuset Macy's julskyltning i år är interaktiv. Skapa ditt eget snölandskap!
Varuhuset Macy’s julskyltning i år är interaktiv. Skapa ditt eget snölandskap!

Häromdagen gick jag förbi Macy’s för att kolla in deras Santaland. Under de tidigare jularna jag har varit i New York har jag nöjt mig med varuhusets shopping och skyltfönster, men nu tänkte jag att det var hög tid att kolla in vad detta Santaland har att erbjuda.

Det smidigaste sättet att ta sig hit i julrushen är att direkt ta hissen upp till åttonde våningen. På helger ringlar kön lång för att komma in i tomtens magiska värld, men den rör sig rätt snabbt och längs vägen får man se de fina mindre skyltfönstren inomhus på temat efter filmen ”Miraklet på 34:e Gatan”. För övrigt en julfilm som inte är lika känd i Sverige som tex ”Livet är Underbart” med James Stewart, men som verkligen är värd att se. (Filmerna släpptes med ett års mellanrum 1946 och 1947).

Väl inne på Santaland är det glada alver som tar en runt, in i olika paketbodar, förbi snötäckta julgranar, dansade björnar, renar – allt i ett glittrande vinterlandskap. Det är lite som en klappjakt för man vet inte riktigt vilken bod tomten sitter gömd. Men helt plötsligt så blir man indragen där. Eftersom jag hört många andra vuxna i kön förtjust prata om att sitta i tomtens knä så rådde ingen tvekan om att jag skulle testa också. Hur ska man annars kunna framföra sina önskningar på ett vettigt sätt? Men jag tänker inte berätta vad jag önskade mig. Det är en hemlis mellan mig och tomten.

Passar på att nämna Macy’s skyltning i år också. En magisk snötäckt värld där barn sover och drömmer om tomten och julafton. Det som gör skyltningen speciell är att den är interaktiv. Står på man på rätt ställe framför fönstret och viftar med händerna så skapar man snöfall och iskristaller som susar i bakgrunden. Även detta var något som roade stora barn (läs vuxna) minst lika mycket som de små.

Är du i New York i jul är det förstås ett måste att kolla in.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB