Startsida / Inlägg

Januari – en chansning vad gäller vädret

av Lotta Zachrisson, New York

Vi svenskar är ju vana vid somrar som regnar bort, gröna julaftnar, långa vintrar och aprilväder från mars till maj. I New York pratar man inte lika mycket väder, men ofta är det lika mycket av en chansning som hemma vad termometern ska visa – fast kasten mellan högt och lågt brukar vara lite mer extrema här.

När jag i januari flög från 5-gradiga Stockholm så tog New York emot med först snöfall och sedan minus 18. Kylan varade dock inte länge och när jag några dagar senare gick ut med yllemössa kändes det ovanligt svettigt. Plus 13 grader visade det sig vara och det kändes riktigt vår-aktigt.

På liknande sätt har december ibland bjudit på 18-gradig värme. Jag har haft Sverigebesök två olika år i slutet av mars – en gång med 28 grader varmt, den andra med 3 grader.

Summa-summarum är att man aldrig riktigt kan veta vad New York-vädret kommer att bjuda på. För de som undrar brukar jag rekommendera att komma i oktober-november. Speciellt den senare av de två månaderna brukar ju vara ruskig i Sverige, och åtminstone bjuda på hyggliga temperaturer med ganska mycket solljus i ”Det Stora Äpplet”. Annars får man vara inställd på att det hela blir lite av en överraskning.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB