Startsida / Inlägg

Något vi nordbor kan vara stolta över

av Johanna Paues, Berlin

I dag tog jag en sväng förbi de nordiska ambassaderna i Tiergarten. Det var dags att hämta ut mitt nya pass och precis som alla andra gånger jag varit där slogs jag av hur vackra byggnaderna är. Hela komplexet är byggt med inspiration från naturen vi har där uppe i norr och jag älskar blandningen av de olika materialen – kalksten, björk och granit. Bland andra. Alla sex husen binds samman av ett kopparband, som gör att de utifrån sett ser ut som ett enda hus. Bandet är där för att symbolisera att de nordiska länderna har mycket gemensamt.

Ambassaderna är helt klart en sevärdhet för den som är intresserad av arkitektur. Ganska ofta finns det en utställning med nordisk konst att titta på också, i ländernas gemensamma lokaler i Fellshuset. Just nu och fram till den 7 mars pågår en utställning med unga finska konstnärer.

nb
nb3 nb4

nb1
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Kristina Jeppsson och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB