Öl, öl och mera öl!
avI samband med att min och fotograf Janne Danielssons artikel om Brooklyn Brewery publicerades i Aftonbladet kommer Time Out New York passande ut med en ölspecial. Amerikanerna älskar sin öl och sina mikrobryggerier, och trenden har vuxit så det knakar även i storstäder som New York. I hipster-täta områden i Brooklyn odlar ölfanatikerna sin egen humle på bakgårdar och takterasser och även på Manhattan omvandlas minimala kök och badrum tillfälligt till bryggerier av nano-varianten.
Olika ölevent poppar också upp titt som tätt och vintern är en riktig högtid vad gäller den ädla brygden – med New York City Beer Week, 21 februari till 2 mars, och NYC Craft Beer Festival, 28 februari till 1 mars.
Besöker du stan under andra tidpunkter finns gott om tröst. De flesta barer har åtminstone några intressanta öler på fat och i Lower East Side och East Village finns gott om sorter att smaka för halva priset under happy hour. Prova till exempel Drop Off Service på Ave A före klockan 20 för ett urval av pints för $3, eller Local 138 på Ludlow St där samma priser gäller till klockan 21, och där de dessutom serverar en personlig favorit – en otroligt krämig och mumsig Old Speckled Hen.
Lotta Zachrisson, 37, är New York-bo sedan fyra år. Där upptäcker hon gärna spännande konst och nya stadsdelar.På helgerna hittar man henne på något trevligt brunchställe eller på picknick i någon park.
Kontrasterna, den närvarande historien och den sköna atmosfären – frilansjournalisten Johanna Paues föll handlöst för Berlin redan under det första besöket för sju år sedan. Två år senare flyttade hon dit.

Västgöten Elin Hellström har dragit till Barcelona för vädret och de sena vanorna. Hon sliter med katalanskan och övar på spansk mañana-mentalitet. Svag för ordböcker, balkongodling och morgonkaffe.
Skånske Petter Larsson, 25, har bott i London i tre år. Han älskar mixen av musik, mode, mat och märkliga människor. Utöver journalistjobb så bedriver han en ändlös jakt på nya områden, trender och barer.