Öl, öl och mera öl!
avI samband med att min och fotograf Janne Danielssons artikel om Brooklyn Brewery publicerades i Aftonbladet kommer Time Out New York passande ut med en ölspecial. Amerikanerna älskar sin öl och sina mikrobryggerier, och trenden har vuxit så det knakar även i storstäder som New York. I hipster-täta områden i Brooklyn odlar ölfanatikerna sin egen humle på bakgårdar och takterasser och även på Manhattan omvandlas minimala kök och badrum tillfälligt till bryggerier av nano-varianten.
Olika ölevent poppar också upp titt som tätt och vintern är en riktig högtid vad gäller den ädla brygden – med New York City Beer Week, 21 februari till 2 mars, och NYC Craft Beer Festival, 28 februari till 1 mars.
Besöker du stan under andra tidpunkter finns gott om tröst. De flesta barer har åtminstone några intressanta öler på fat och i Lower East Side och East Village finns gott om sorter att smaka för halva priset under happy hour. Prova till exempel Drop Off Service på Ave A före klockan 20 för ett urval av pints för $3, eller Local 138 på Ludlow St där samma priser gäller till klockan 21, och där de dessutom serverar en personlig favorit – en otroligt krämig och mumsig Old Speckled Hen.