Recept program 4
avHannah & Amanda träffade Sarah Dawn Finer och Andreas Johnson – detta var vad systrarna hade att bjuda på!
SNABBLASAGNE MED RICOTTA OCH PARMASKINKA
Du behöver:
1 pkt färska pastaplattor
1 pkt Kelda ostsås
100 gram riven parmesan
250 gram ricottaost
8 st stora tomater, finhackade
1 kruka basilika, finhackad
1 st stor rödlök, strimlad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
Gör så här:
Blanda samman ricottaost, tomat, basilika, rödlök samt vitlök.
Täck botten av en gratängform med pastaplattorna och bred ett lager med ricottablandningen över. Lägg på ytterligare ett lager med pastaplattor och häll ostsås över. Fortsätt varva ricottabladningen, pastaplattorna och ostsåsen. Riv parmesan över lasagnen.
Grädda lasagnen i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
SALLAD
250 gram bladspenat
3 st skivade päron
100 gram valnötter
140 gram roquefortost
Skölj bladspenaten, skiva päronen och smula över roquefortosten. Garnera med valnötter.
Vi drack: ”El coto crianza” 2008 (nr 12670), 75 kronor.
AMANDAS PEACH CREAM PIE
Du behöver:
Pajbotten
120 gram smör
3 msk socker
1 st äggula
3 msk vispgrädde
3.5 dl mjöl
Fyllning
450 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Garnering
5 st persikor i halvor, färska eller konserverade
Gör så här:
Vispa smör och socker tills det blir krämigt. Rör i grädde och äggula. Blanda i mjölet och vispa tills det blir en deg.
Gör smeten till en boll och tryck ut den upp till kanten i den smorda formen.
Låt degen stå i kylen i ca 15 minuter innan den ska gräddas i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Medans pajdegen är i ugnen vispar du ihop philadelphiaost och florsocker tills det blir fluffigt. Tillsätt grädde och vaniljsocker.
När pajskalet svalnat fyller du det med ostblandningen och avslutar med persikorna på toppen.
Recept: Amanda Schulman och Hannah Widell