Startsida / Inlägg

Smakprov ur ”Magisk sommar”

av Katarina Wendelin

Varsågod, här får du två recept att prova på ur Hannah & Amandas kokbok ”Magisk sommar”, ute i butik nu! 

För oss är verkligen varje sommar magisk. Och det var så den kom till. Vår första kokbok ”Magisk sommar”. När vi fick frågan om vi ville göra en kokbok var valet var den skulle utspela sig enkelt. Vi tog det vackraste stället vi vet – Gotland.
För oss är livet enkelt där. Inspirerande och man hinner umgås. Så många underbara stunder att kunna samlas runt mat och matlagning. Boken börjar på den allra första dagen på sommaren och slutar med att vi packar ihop och åker hem. Varje kapitel är en händelse. Varje kapitel har en text som pendlar mellan nutid och våra barndoms somrar.
Här är ett litet smakprov på vad du kan hitta i boken. Hoppas det smakar!
/Hannah & Amanda

 

Recept: Knyten

knyten-sid-124

Fetaostknyte
Du behöver:
25 cocktailtomater
1 paket fetaost, á 150g
Olivolja
Flingsalt

Gör så här:
Gör i ordning en bit aluminiumfolie per portion lägg tomater på foliebitarna och smula osten över. Ringla över oljan och strö på lite salt. Stäng knytena och lägg på grillen.

Lökknyte
Du behöver:
1 knippe färsk röd lök
1 knippe färsk gul lök
Olivolja
Flingsalt

Gör så här:
Gör i ordning en bit aluminiumfolie per portion. Skär av blasten och lägg hela eller delade lökar i foliebitarna. Ringla över olivoljan och strö på lite salt.
Stäng knytna och lägg dem på grillen.

Alla ovanstående knytrecept serveras till de kött gästerna har med sig. Man kan också be gästerna göra varsitt knyte hemma och ta med till festen.

Recept: Cheesecake med jordgubbar och vit choklad

6–8 portioner

cheesecake med jordgubbar och vit choklad sid 24

Du behöver:
200 g digestivekex
100 g smör
400 g vit choklad
250 g philadelphiaost
2 1⁄2 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
250 g mascarponeost
1⁄2 liter jordgubbar
Rivet skal av 1 citron

Gör så här:
Mixa kexen i en matberedare. om du inte har någon matberedare kan du lägga kexen i en plastpåse och krossa dem med en träslev.

Smält smöret i en kastrull, häll i smulorna och blanda ordentligt. Häll blandningen i en form med löstagbar botten och platta ut den med händerna eller baksidan av en sked. täck över och låt stå i kylskåpet medan du förbereder resten.

Smält chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad. rör medan chokladen smälter. Rör ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och mascarponeost i en stor bunke. skölj och skär jordgubbarna i fina bitar. Vänd ner jordgubbar och citronskal i smeten. Fördela blandningen i kakformen. Bred sedan över den smälta chokladen.

Ställ in i kylskåpet igen och låt kakan svalna helt innan den serveras.

 

Tävling!

KokbokNu är tävlingen avgjord. Ni var väldigt många som ville vinna ett eget exemplar av ”Magisk sommar” men bara fem lyckliga vinnare kunde utses.

Ni som vann är:

Helena Anderson, Visby

Katarina Anundby, Kristianstad

Eva Sterner, Leksand

Liv Söderberg Strandberg, Malmö

Ida Alm, Järfälla

Stort grattis – kokboken kommer på posten! 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB