Smakprov ur ”Magisk sommar”
avVarsågod, här får du två recept att prova på ur Hannah & Amandas kokbok ”Magisk sommar”, ute i butik nu!
För oss är verkligen varje sommar magisk. Och det var så den kom till. Vår första kokbok ”Magisk sommar”. När vi fick frågan om vi ville göra en kokbok var valet var den skulle utspela sig enkelt. Vi tog det vackraste stället vi vet – Gotland.
För oss är livet enkelt där. Inspirerande och man hinner umgås. Så många underbara stunder att kunna samlas runt mat och matlagning. Boken börjar på den allra första dagen på sommaren och slutar med att vi packar ihop och åker hem. Varje kapitel är en händelse. Varje kapitel har en text som pendlar mellan nutid och våra barndoms somrar.
Här är ett litet smakprov på vad du kan hitta i boken. Hoppas det smakar!
/Hannah & Amanda
Recept: Knyten
Fetaostknyte
Du behöver:
25 cocktailtomater
1 paket fetaost, á 150g
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
Gör i ordning en bit aluminiumfolie per portion lägg tomater på foliebitarna och smula osten över. Ringla över oljan och strö på lite salt. Stäng knytena och lägg på grillen.
Lökknyte
Du behöver:
1 knippe färsk röd lök
1 knippe färsk gul lök
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
Gör i ordning en bit aluminiumfolie per portion. Skär av blasten och lägg hela eller delade lökar i foliebitarna. Ringla över olivoljan och strö på lite salt.
Stäng knytna och lägg dem på grillen.
Alla ovanstående knytrecept serveras till de kött gästerna har med sig. Man kan också be gästerna göra varsitt knyte hemma och ta med till festen.
Recept: Cheesecake med jordgubbar och vit choklad
6–8 portioner
Du behöver:
200 g digestivekex
100 g smör
400 g vit choklad
250 g philadelphiaost
2 1⁄2 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
250 g mascarponeost
1⁄2 liter jordgubbar
Rivet skal av 1 citron
Gör så här:
Mixa kexen i en matberedare. om du inte har någon matberedare kan du lägga kexen i en plastpåse och krossa dem med en träslev.
Smält smöret i en kastrull, häll i smulorna och blanda ordentligt. Häll blandningen i en form med löstagbar botten och platta ut den med händerna eller baksidan av en sked. täck över och låt stå i kylskåpet medan du förbereder resten.
Smält chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad. rör medan chokladen smälter. Rör ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och mascarponeost i en stor bunke. skölj och skär jordgubbarna i fina bitar. Vänd ner jordgubbar och citronskal i smeten. Fördela blandningen i kakformen. Bred sedan över den smälta chokladen.
Ställ in i kylskåpet igen och låt kakan svalna helt innan den serveras.
Tävling!
Nu är tävlingen avgjord. Ni var väldigt många som ville vinna ett eget exemplar av ”Magisk sommar” men bara fem lyckliga vinnare kunde utses.
Ni som vann är:
Helena Anderson, Visby
Katarina Anundby, Kristianstad
Eva Sterner, Leksand
Liv Söderberg Strandberg, Malmö
Ida Alm, Järfälla
Stort grattis – kokboken kommer på posten!