Startsida / Inlägg

Hallå där Amanda Schulman…

av Katarina Wendelin

… ena halvan i succéduon Hannah & Amanda vars poddcast ”Fredagspodden” just nu har flest nya lyssnare och vars avsnitt ”Bröllopspodden” är det mest lyssnade på, på Itunes!

Hur känns det?
– Det känns fantastiskt! Det här måste firas! Jag vet inte hur, men nästa gång jag får en chans att dricka det goda glaset så ska jag tänka på det här.

05hanna&amanda_250.jpg

Amanda Schulman…

är 33 år och driver mediabolaget Perfect Day tillsammans med systern Hannah Widell. Hon är mamma till Charlie, 3 år och nykomlingen Frances, samt gift med Alex Schulman. Tillsammans med systern Hannah gör hon även tv-programmet ”På middag hos Hannah & Amanda” och driver bloggen ”Oförnuft & känsla” här. ”Fredagspodden” finns att lyssna på på Itunes och här.

Vad handlar avsnittet ”Bröllopspodden” om?
– Det handlar om Hannahs [Widell, red anm] bröllop helt enkelt. Jag tror dels att folk är nyfikna på hur bröllopet gick till men vi har också legat tvåa och tre på Itunes en längre tid och arbetat upp oss till första plats – vi har producerat podd i ett år och är nog ingen one hit wonder.

Vad lockas lyssnarna av?
– Jag tror att vi har blivit vänner med lyssnarna. Både kvinnor och män verkar gilla oss och vi gillar dem. Eftersom Hannah och jag är systrar blir det ju en speciell ton i podden och vi vågar vara väldigt personliga eftersom podden som forum fungerar för oss. Men jag tror också att skaran lyssnare växer eftersom det är ganska skönt att ta semester från sin egen hjärna och lyssna på någon annan.

Var går gränsen för hur personliga ni är?
– Den gränsen känner vi av ganska naturligt och lyssnarna tycker ju om oss, de vill inte förfasas över våra liv. Det känns tryggt att vara personlig.

Ni har pratat om celluliter, att föda barn, otrohet och nu senast bröllop – tar ämnena aldrig slut?
– De gör ju inte det – vi fortsätter ju att leva varje vecka och får nya idéer och tankar hela tiden. Vi pratar om både det lilla och det stora. Självklart tänker vi ibland att hur ska det här gå nu då, vad ska vi prata om idag, men det gör ju det på något sätt, haha.

Hur ser det ut när ni spelar in?
– Vi sitter oftast hemma hos mig i soffan med en liten manick som ser ut som en mobiltelefon som en av oss försöker rikta mot våra munnar, haha. Vi har inte så mycket till schema utan några ämnen var, som vi utgår från. Kanske skulle det bli ännu bättre med ett schema men så ser inte våra liv ut med bebisar och småbarn och andra jobb.

I april spelade ni in en podd på Oscarsteatern i Stockholm med livepublik – hur var det?
– Det var fantastiskt! 600 tjejer, och någon enstaka kille, var där för att lyssna på oss vilket gjorde oss roligare och bättre – nu skrattade fler åt vad vi sa än bara vi själva, haha. Det här hoppas vi på att få göra snart igen!

Tar ni semester från podden i sommar?
– Absolut inte – ett nytt avsnitt kommer ut varje vecka hela sommaren!

Och till sist – vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att varken jag eller mina barn ska få fästingbett i sommar! Det går jag runt och tänker på just nu – om man ska vaccinera sig eller inte.

 

”Fredagspodden” kan du lyssna på på Itunes eller här!

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB