Startsida / Inlägg

Recept program 1: Middag med Dogge!

av Katarina Wendelin

Här hittar du recepten till maten tjejerna gjorde när de träffade Dogge i sommarens premiäravsnitt – smaklig spis!

Förrätt: Grillade tomater med parmachips

Förrätt

Du behöver:
4 skivor parmaskinka
4st stora tomater
1 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta
Basilika, gräslök & timjan (gärna färska)
1 påse gourmetsallat eller 100g blandade sallatssorter
Parmesanost
1st rödlök
Salt & peppar 

Gör så här:
Lägg ut skinkskivorna på en bit folie som du lägger på grillen. Grilla i cirka 15-20 minuter eller tills skivorna är knapriga. Låt dem svalna på hushållspapper.

Mixa samman olivoljan med pressad vitlök och färska örter och salt och peppar till en härlig örtolja.
Skär bort toppen på tomaterna och lägg dem på grillen i 15 minuter.
Lägg upp tomaterna på en bädd av sallat och häll örtoljan över tomaterna och sallaten. Hyvla parmesanen på toppen av tomaten och servera med de knapriga parmachipsen med grillade rödlöksringar.

 

Vi drack: ”Laroche Bourgogne reserve”, art nr 5621, 99 kr

Huvudrätt
: Fajitas på lövbiff


Huvudrätt

Du behöver:
450 gram lövbiff
2 st gula lökar
2 st paprikor, 1 röd och 1 grön
Olja till pannan
1 msk soja
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Salsa
1 st röd eller grön chilifrukt/spansk peppar
1 st rödlök
1 bruk med krossade tomater (0,75 dl)
1 st vitlöksklyfta
1 st lime (saften)
1 tsk strösocker
1 paket tortillabröd
1 påse toskansk sallad

Sås
2 dl créme fraîche

Gör så här:
Börja med salsan, kärna ut och finhacka chilin och skala samt finhacka löken. Blanda den finhackade löken och chilin med de krossade tomaterna. Pressa vitlöken och limesaften i salsan, tillsätt strösocker. Salta och peppra efter smak.

Skölj salladen och skala, skiva de gula lökarna.

Skär upp paprikan i små klyftor, strimla lövbiffen och grilla löken, paprikan och köttet i cirka fyra minuter på grillen.

Grila tortillabrödet tills det fått en fin gyllenbrun färg.

Servera kött-, lök- och paprikaröran med de varma tortillabröden, salsan, salladen och crème fraîche.

Vi drack: ”Duette pinot noir”, art nr 6602, 99 kr

Efterrätt: Cheesecake i glas

Efterrätt

Du behöver (4 portioner):
200 gram naturell färskost (cream cheese)
3 dl grädde
1dl florsocker
1 citron (saften)
2 tsk vaniljpulver
1 pkt Digestivekex
4 dl Blåbär

Gör så här:
Vispa grädden. Vänd ned osten och rör kraftigt. Rör ned florsocker, citronsaft och vaniljpulver. Ta fram fyra glas. Varva ostsmeten med söndersmulade kex och blåbär. Klart att servera!

Vi drack: ”Saracco Moscato d’Asti”, art nr 7784, 74 kr 

 Programmet hittar du här!

dogge gruppbild
Nyfiken på hur inspelningen verkligen såg ut och vad tjejerna gjorde när tv-kameran inte såg? Här hittar du alla härliga bakom kulisserna-bilder!
  • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Karin Selåker Hangasmaa
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB