Recept program 2: Middag med Josefin & Anders
avKlart du vill veta hur Hannah & Amanda gjorde den goda maten – här får du recepten!
Förrätt: Charkbricka
Du behöver:
Köp dina favoritostar, goda kex och en god salami, parmaskinka och oliver som du kan lägga upp i en fin skål eller på ett snyggt fat.
På våran charkbricka hade vi parmesankex, röda och gröna oliver, tryffelsalami, parmaskinka och fänkålssalami, samt brieost, parmesanost och taleggio. Detta la vi ut snyggt på en skärbräda.
Vi drack: ”Somezin zinfandel”, art nr 2145, 89 kr
Huvudrätt: Matiga knyten
Knyte 1
Du behöver:
2 broccolistånd, à 250 g
Grönmögelost
Valnötter
Olivolja
Gör så här:
Gör i ordning en bit aluminiumfolie per portion, skär broccolin i små buketter, lägg dem på foliebitarna smula över grönmögelosten och lägg på hela valnötter. Ringla över olja, stäng knytena och lägg på grillen.
Knyte 2
Du behöver:
1 kg färskpotatis
125 gram ansjovis på burk
1 rödlök
Olivolja
Gör så här:
Gör i ordning en bit aluminiumfolie per portion. Tvätta potatisen och om potatisarna är stora så skär dem i minder bitar. Skär ansjovisen i småbitar och strimla löken. Lägg allt på foliebitarna och ringla över olja. Stäng knytena och lägg på grillen.
Vi drack: ”Laroche Bourgogne reserve”, art nr 5621, 99 kr
Efterrätt: Söta knyten
Du behöver (8 knyten):
3 burkar konserverade päronhalvor, ca 400 gram
16 bitar After eight-choklad
Till servering:
Vaniljglass
Gör så här:
Riv lagom stora bitar av aluminiumfolie, en bit per portion. Lägg två päronhalvor på varje foliebit och sedan två After eight-bitar. Knyt ihop till täta paket. Låt ligga på grillen i cirka tio minuter.
Vi drack: ”Saracco moscato d’Asti”, art nr 7784, 74 kr