Startsida / Inlägg

Inspirera mig: ”Nu kommer jag att våga själv”

av Katarina Wendelin

Mikaela har tappat stilen efter en lång föräldraledighet och ny­skilda Johanna ville hitta stilinspirationen. Vi hjälpte förstås till!

av KATARINA WENDELIN foto AGNETA ELMEGÅRD, ANGELICA SÖDERBERG
styling HANNAH WIDELL & AMANDA SCHULMAN
stylingassistent LINDA ZETTERLUND MILLERUD
makeup ELIN SVENSSON & ANNA FRID
hår SANNA SVENSSON & ANNA JONSSON/DEEVI STHLM
Tack till Annajonsson.se & Deevisthlm.se

MIKAELA

10s64-Mikaela-fejs-364

Namn: Mikaela Borneson.
Ålder: 31 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambon Gustav och
dottern Viola, 8 månader.
Gör: Inköpare.

Varför anmälde du dig till ”Inspirera mig”?
– Jag har varit föräldra­ledig i åtta månader och ska precis börja jobba igen. Jag har känt mig tråkig, gått i amningsvänliga kläder och helt enkelt tappat min stil. När jag är ute och shoppar så hittar jag ingenting, känner inte att något av det som finns passar mig. Dels beror det nog på att jag haft fullt upp med annat än min stil, och dels för att min kropp förändrats i och med graviditeten.

Hur ser du ut till vardags?
– Jag bär nästan alltid jeans och tröja och håret i hästsvans. Min stil är ganska avslappnad så jag skulle gärna gå åt det tuffare hållet jag är ingen fin flicka, haha.

Är det något speciellt du verkligen vill förändra?
– Det är en kombination av allting – klädstilen, frisyren och makeupen. Jag tycker att Zoey Deschanel är jättesöt och gillar hennes stil, henne inspireras jag gärna av.

Vad vill du absolut inte göra?
– Jag vill helst inte klippa mig jättekort eller bli ljus­hårig.

EFTER

– Jag gillar verkligen resultatet! Håret älskar jag – jag har aldrig varit så fin förut. Längden är ny för mig och det blev så bra! Kläderna är väldigt ovana och jag hade aldrig tagit på mig det här själv eftersom jag inte känner mig som någon glammig person, men nu kommer jag nog att prova. Makeupen var rolig speciellt som jag aldrig burit läppstift förut, jag har faktiskt inte ens burit läppglans – nu kommer jag att våga prova själv!

Bildspel: Se förvandlingen här!


LOOKEN

10s64-Hamanda-ny-235
Hannah & Amanda.

Hannah & Amanda:
– Mikaela är så snygg att hon kunde passera som Sveriges största fashionista! Frisyren är kanske världens snyggaste – en lång lugg till en lång page är hett och dyker upp på fler och fler skallar under våren. Outfiten vi gav henne är också något som är på gång – att kombinera ett lite mer glittrigt eller festligt plagg med ett vardagligt, som en paljettkjol med en collegetröja, är supersnyggt. Mikaelas look landar någonstans mellan vardag och fest och om hon vill stajla ner sig så kan hon bara byta skor och ta på sig en storhalsad collegetröja eller stor, vit öppen skjorta.

HÅRET

10s64-Sanna-54
Sanna Svensson.

Frisör Sanna Svensson:
– Mikaelas välmående hår var jämnlångt vilket lätt förvandlas till en a-form – platt på huvudet och vidd nedtill. Jag klippte upp topparna litegrann för att få till ett fall. När Mikaela lockar sitt hår eller viker in topparna får hela håret nu ett lyft och mer volym. Jag kapade också nästan en decimeter på längden
och gav henne en lätt sluttning framtill. Eftersom hon är väldigt mörk i sig själv så ville jag inte ljusa upp håret för mycket. Jag färgade håret i en brunröd ton för att mjuka upp och skapa lite värme. Luggen mjukade jag upp och klippte in den i längderna för en naturligare, mindre hård, look. Resultatet är en kvinnlig men tuff look som är lättstajlad för Mikaela som har lite självfall.


JOHANNA

10s64-Johanna-fejs-782

Namn: Johanna Aschan.
Ålder: 40 år.
Bor: Bromma.
Familj: Barnen Max, 8, och Lova, 6 år.
Gör: Informatör.

Varför anmälde du dig till ”Inspirera mig”?
– Jag har nyligen skilt mig och fyllt 40 och känner att jag vill ta tag i mig själv nu när barnen blivit äldre. Tills nu har jag bara haft tid att fokusera på att vara mamma så nu vill jag hitta stilinspirationen. Jag är dålig på att hålla på med mode, mina vänner och min svägerska brukar hjälpa mig. I garderoben hänger samma gamla plagg i svart, vitt, grått och så lite rosa.

Hur ser du ut till vardags?
– Jag jobbar på kontor och bär halvtråkiga kontors­kläder. Jag skulle gärna vilja piffa upp vardagskostymen. Jag gillar hur jag brukar se ut men det skulle gärna få bli lite roligare. Håret brukar jag bara ha utsläppt eller uppsatt. Om jag går ut plattångar jag det eventuellt men inget mer avancerat än så.

Är det något speciellt du verkligen vill förändra?
– Jag vill hitta en roligare, kvinnligare och piffigare stil utan att se ut som att jag försöker. Sminktips vill jag gärna ha eftersom jag är dålig på det! Vad vill du absolut inte göra? – Jag vill inte bli platinablond eller korthårig, haha.

EFTER

– Jag är otroligt nöjd med resultatet! Kläderna är jättefina och jag hade verkligen aldrig plockat fram det här till mig själv ute i butik men nu kanske jag vågar ge mig på looken. Jag fick en väldigt naturlig makeup vilket jag är glad för – det här kommer jag att kunna försöka göra själv. Det är ovant att se mig själv i lugg men det blir bara bättre och bättre för varje gång jag speglar mig! Vad jag är mest nöjd med är nog att jag blivit så väl omhändertagen – alla har varit så himla gulliga och snälla men visst, skinnjackan tycker jag också om, haha. Jag är så nöjd!

Bildspel: Se förvandlingen här!

 

LOOKEN

10s64-Hamanda-ny-235
Hannah & Amanda.

Hannah & Amanda:
– Johanna ville vi tuffa till och få fason på håret – nu har hon en härlig lugg som framhäver hennes vackra ansikte. Att våga klippa sig i en ganska distinkt längd gör att man slipper fundera på vad man ska göra med håret varje morgon. Skinnjacka, snygga byxor och högklackat är en mer utstuderad vardagsstil som fungerar lika bra på kontoret som på afterworken eller dejten. Looken går att kombinera med en oversize, dressad skjorta eller en sliten, rockig t-shirt – en perfekt bas för många stilar alltså!

HÅRET

13s36-annaJ-24
Anna Jonsson.

Frisör Anna Jonsson:
– Johanna hade ett halvlångt, lite lätt uppklippt hår med ljusbruna slingor och håret har börjat tunnas av vilket händer med åren. Det var också slitet så vi klippte av cirka fem centimeter för att slippa kluvna hår­toppar och skapa en jämn frisyr vilket ger en känsla av ett friskt, fylligt hår.
Johanna fick också en stor lugg som dock inte är så tjock – hon kan stajla den både åt sidan och platta den för hellugg. De gamla slingorna i håret var väldigt ljusa vilket i princip inte gav frisyren något extra, så jag ljusade upp hela håret med en brun färg som plockar upp det röda i Johannas hår. Längderna ljusade jag upp ytterligare för att få fram de gamla slingorna. Färgen ligger inte så långt från den naturliga så Johanna kommer inte att få en jobbig utväxt. Hon kan både locka håret och platta det men viktigt är att hon vårdar håret så det inte ser slitet och torrt ut – dags för proteininpackningar och regelbundna frisörbesök, vill säga!

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jenny Åsell, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB