Startsida / Inlägg

”Många gånger gick jag hem och grät”

av Katarina Wendelin

Det är lätt att vara efterklok – men åh, så roligt! Därför bad vi de coolaste, tuffaste och smartaste kändiskvinnorna vi känner att lista vad de önskar att de hade vetat när de var 20 år.
Den här veckan: Malin Gramer.

av KATARINA WENDELIN

”Att man inte ska begränsa sig”
– Har du en dröm så jaga den men håll alla andra dörrar öppna för vem vet vad du kan snubbla över på vägen mot målet. Jag utbildade mig till skådespelare och gick på massvis med auditions och fick några roller här och där. En audition var för ett programledarjobb i ett ring-in-program med bas i Holland. Jag ville inte flytta och jag vet inte om jag egentligen ville ha jobbet. Men jag gick dit i alla fall och fick jobbet! En månad senare flyttade jag till Holland och tack vare det är jag där jag är i dag.

MalinGramer

Malin Gramer

Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambo och son.
Aktuell: I ”Nyhetsmorgon” på tv4 under sommaren, annars som programledare för ”Fråga Olle” i kanal 5.

”Att huden är ömtålig”
– Jag önskar att jag hade vetat hur ömtålig huden är och använt mer solskyddsfaktor och även med högre skydd. När jag var 20 kunde jag ligga på stranden i tio timmar och steka utan att ens reflektera över det. Nu är jag mycket mer försiktig, speciellt med huden i ansiktet som är så himla ömtålig. Resultatet av min glömska är pigmentfläckar på armar och rygg.

”Att intressera mig för familjens historia”
– När jag var 20 var jag inte speciellt intresserad av min släkts historia. I dag ångrar jag mig jättemycket över att jag inte pratade med min farfar och min pappa som då var i livet, att de hade fått berätta sina historier. Jag vet till exempel ingenting om hur min farmor – som dog några år innan jag föddes – var som person. 

”Att gilla läget”
– När jag var yngre och klagade på mitt utseende så sa min mamma alltid att jag aldrig kommer att vara så snygg som jag är just nu. Och det ligger ju faktiskt någonting i det. Ju äldre man blir desto mer rynkor får man, MEN – jag har lärt mig att acceptera hela mig, också det som jag kanske inte gillar.

”Att möjligheterna är oändliga”
– Jag hade en riktig 20-årskris. Någon vecka innan jag fyllde år kom jag hem till Sverige efter att ha bott utomlands i nästan ett år. Jag hade inget jobb och inget hem och såg inte alla möjligheter utan var i stället ängslig. Jag önskar att jag hade vetat då hur många möjligheter jag egentligen hade och hur allting har en förmåga att lösa sig. För det gör det ju.

”Att bryta i tid”
– Jag önskar att jag som yngre hade vetat att destruktiva förhållanden bara är att slopa, både när det gäller partner och kompisar. Man ska må bra, ge varandra energi och lyfta varandra – inte hela tiden behöva känna att man går på tå eller att man ständigt är orolig för bråk. En bra regel är att det ska vara mer kärlek än tjafs. Jag har visserligen lärt mig mycket av dåliga förhållanden men de är inte värda att lägga energi på.

”Att hålla tjejer om ryggen”
– Girl power är så viktigt. Det är superviktigt att vi håller varandra om ryggen. När jag gick i skolan snackades det så otroligt mycket skit bland tjejerna, det var hemskt! Man visste aldrig riktigt vem man kunde lita på. Jag minns att jag många gånger kom hem och grät. Och någonstans trodde jag att det skulle bli bättre ju äldre vi blev men tyvärr så hängde det där kvar, att man inte kan unna andra tjejer att vara populära eller snygga eller att de har en garderob man avundas. Att ha ett stort och tajt tjej-nätverk är asviktigt!

 • Tjänstgörande redaktör: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB