Startsida / Inlägg

”Vi behövde en push för att våga”

av Katarina Wendelin

Caroline behövde en kickstart i sitt helt nya liv och Victoria ville visa upp sina nyförvärvade muskler. Galaklädda i långklänning och tajt fodral visar tjejerna var skåpet ska stå.

text Katarina Wendelin
foto Angelica Söderberg, Agneta Elmegård
styling Hannah Widell & Amanda Schulman stylingassistent Linda Zetterlund Millerud makeup Anna Frid hår Tom Grambo Brander, Sandra Sculac/Deevi
Tack till Deevi STHLM/Deevisthlm.se

CAROLINE

InspireraOssAmandaSchulman17

Namn: Caroline von Garaguly.
Ålder: 30 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Singel.
Gör: Marknadsanalytiker.

Varför anmälde du dig till ­”Inspirera mig”?
– Det har hänt ganska mycket i mitt liv under det ­senaste året. Jag har flyttat tillbaka till Sverige från London, flyttat till en ny stad, gjort slut med min kille och fyllt 30. Jag har också alltid klätt mig ganska flickigt och känner mig inte längre som en flicka så jag tänkte att det skulle vara kul att få lite tips på hår, kläder och smink. Jag har nog fastnat lite i den söta garderoben och vill tuffa till mig.

Hur ser du ut till vardags?
– Jag bär ofta klänning och älskar grönt. Det vore kanske bra om jag kunde få upp ögonen för någon annan färg, haha.

Är det något speciellt du verkligen vill förändra?
– Håret. Jag brukar klippa mig i en längre page som jag fönar eller bär i tofs, i brist på stajlingidéer.

Vad vill du absolut inte göra?
– Jag vill varken ha svart hår eller svarta kläder. Och jag vill inte klippa mig kort! Jag har varit korthårig förut och tröttnade på det.

EFTER

– Jag känner mig väldigt fin i håret och makeupen är verkligen jättehäftig – jag har fått många bra tips om hur jag ska göra och den här kan jag till och med lägga till vardags. Just ögonmakeupen är min favorit med både eyeliner och lösögonfransar. Klänningen är också urfin – jag har aldrig burit långklänning så det är jättekul att testa. Det här är absolut en look jag skulle kunna ha till fest och det är roligt att våga lite mer urringning än tidigare. Jag fick också bra tips om att alltid lägga till något till det jag bär, som ett utstickande smycke eller ett starkt läppstift – det är ett fiffigt knep i vardagen. Jag skulle aldrig ha färgat håret i den här nyansen själv, ibland behövs det att någon annan pushar en för att man ska våga, och frisyren är perfekt!

Bildspel: Se förvandlingen här

Håret

Frisör Tom Grambo Brander/Deevi STHLM: 
– Caroline har ett väldigt fint hår med tunna hårstrån vilket leder till att det lätt ser trassligt ut. Därför behöll jag fylliga ­längder som jag skar ur i stället för att klippa upp. En lång page med svepande, längre framhår och kortare nacke passar utmärkt på Caroline och framhäver hennes vackra drag. Den nya färgen i form av ljusare highlights och en fyllig gyllenblond helfärg ger Caroline ytterligare ­fyllighet. Highlights sliter inte heller på håret vilket en blekning skulle göra. Med volym­produkter och en lättare föning är hon hemma rent stajlingmässigt. Framhåret kan hon också lägga åt olika håll för att skapa fler looker.

Looken

Hannah & Amanda:
– Det är alltid roligt att testa att vara superuppklädd, att låta bara klänningen tala. Caroline bär ett par skitsnygga skor till men tänk er den här klänningen med ett par Converse – en helt annan stil och inte så dumt. Långklänningen har fått ett nytt liv och ­används inte längre bara vid festliga tillfällen. Och den behöver inte kosta skjortan – Leta efter ett riktigt kap på till exempel H&M. Våga också bära den utan BH om skärningen kräver det. Caroline klipptes också i en page som verkligen framhäver hennes vackra käklinje och den nya hårfärgen ger hennes ljusa hy ett nytt liv.

VICTORIA

InspireraOssAmandaSchulman18

Namn: Victoria Dahl.
Ålder:
38 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Maken Thomas och barnen August, 4, och Esther, 3 år.
Gör: Receptionist.

Varför anmälde du dig till ”Inspirera mig”?
– Det är lite av en dröm att bli stajlad och sminkad av de som kan det här – det är en kul grej att prova på! Jag tycker mycket om mode och är intresserad så jag tackar inte nej till att få ta på mig en skitsnygg klänning, haha. Men jag har också börjat styrketräna i höst och kommit i gång igen efter att ha fått två barn så det känns extra kul att bli omgjord nu. 

Hur ser du ut till vardags?
– Ibland kör jag en klassisk look, kavaj eller kostym, men jag är en riktig jeansmänniska. Jag håller på ganska mycket med mitt hår och är inte rädd för förändring. Min inspiration hittar jag ofta i olika bloggar. 

Är det något speciellt du verkligen vill förändra?
Eftersom jag är rätt modeintresserad och gärna pysslar med detta själv, så hoppas jag på något extremt. Det ska bli en wow-effekt och verkligen sticka ut! Hellre häftigt än mesigt, är mina ledord. Det jag nästan ser mest fram emot är att bli sminkad – jag sminkar mig själv varje dag men det är ju lätt hänt att man fastnar i gamla hjulspår så lite tips på vägen är välkommet. 

Vad vill du absolut inte göra?
– Jag är öppen för det mesta men jag vill inte bli svarthårig. Och visserligen är jag redan korthårig men jag undviker gärna stubb, haha. 

EFTER

– Jag hade aldrig någonsin vågat ta på mig det här själv – det är så vågat! Kort och tajt – men det är kul! Nu när jag sett mig så här så skulle jag absolut kunna tänka mig att klä mig så här till fest vilket är roligt. Jag är jättenöjd med håret men jag är van att ha håret i en kallare, vitare ton så det tar ett tag att vänja sig. Frisyren är härlig och går att stajla på många olika sätt. Det var kul att se hur sminkösen jobbade och jag är jättenöjd. Det är väldigt annorlunda mot vad jag är van vid och jag är nog mest nöjd med just sminkningen av ögonen – de blev så stora!

Bildspel: Se Victorias förvandling här

Håret 

Frisör Sandra Sculac/Deevi STHLM:
– Victoria har ett väldigt fint, typiskt skandinaviskt hår som var kortklippt men ordentligt utvuxet. Hon hade också en klassisk färg som jag ofta ser i yrket – lite för vitt på sina ställen och lite för gult på andra. Färgmässigt ville jag ge Victoria en lyxig, krämig blond ton som passar hennes hudton mycket bättre än kalla, vita toner. Mjuka färger är också på ingång i vår. För att få ett djup och slippa jobbig utväxt färgade jag först rötterna i en mörkare blond nyans. För att få liv och rörelse fick överhåret blekta slingor och så avslutade jag med en ljus toning i beige för glans och lyster i de trötta topparna. Frisyrmässigt ville jag också mjuka upp håret och skapade mjuka övergångar mellan längderna. Nacken klipptes kort liksom sidohåret medan luggen lämnades lång för att öka stajlingmöjligheterna.

Looken

Hannah & Amanda:
– Glöm size zero – strong is the new sexy! Victoria har gjort en otrolig träningsmakeover på sig själv så vi klädde henne i ett tajt fodral som verkligen framhäver hennes nya muskler. Hon är en jeanstjej i vardagen och har superkort hår, därför är det roligt att piffa upp henne med stora örhängen och andra kvinnliga accessoarer som kortkort och skyhöga klackar. Se ­bara på hennes snygga spiror!

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB