Startsida / Inlägg

Recept program 7: Middag med Tess & Anna

av Katarina Wendelin

 En fräsch vitlöksdipp, urgoda hemmagjorda pizzor och en koladränkt glassdröm bjöds det på när Hannah & Amanda fick finbesök på Gotland. Dagens gäster var inga mindre än Tess Merkel och Anna Sahlin! Recepten hittar du här.

Förrätt: Grönsaker och vitlöksdipp 

Förrätt

Du behöver:
1 st blomkål
1 kg morötter
1 st gurka
5 dl gräddfil
Blå bands vitlökssoppa

Gör så här:
Börja med att tvätta alla grönsaker, skär upp i bitar och lägg upp på ett fat. Häll sen Blå bands vitlöksoppa i gräddfilen och salta och peppra efter smak.

Vi drack: ”Laroche Bourgogne réserve”, art nr 5621, 99 kr

Huvudrätt: Fyra pizzor

Huvudrätten

Vi fick vår pizzadeg av Rute Stenungsbagerie på Gotland. Du kan baka din egen deg eller köpa färdig i butik.

Du behöver:
Tomatsås till tre pizzor

1 ask räkor på burk
2 st vitlöksklyftor, skivade
Olivolja

100 gram gorgonzola
200 gram brie
200 gram chèvre
1 liten påse valnötter

200 gram fetaost
2 st rödlökar
100 gram salami
Cocktailtomater

200 gram riven västerbottenost
200 gram parmaskinka

Gör så här:
Börja med att kavla ut de fyra pizzadegarna till den formen du vill att pizzan ska ha. Hacka sedan upp ingredienserna du vill ha på din pizza.

Pizza 1
Smeta ut olivolja över pizzan och lägg sen på räkorna och vitlöken.

Pizza 2
Börja med att smeta ut ett jämt lager med tomatsås. Lägg på de tre ostarna. Strö över valnötter.

Pizza 3
Smeta ut ett jämt lager tomatsås på pizzan och lägg på salami, fetaost , rödlök och cocktailtomaterna.

Pizza 4
Börja med att smeta ut tomatsåsen över pizzadegen och lägg sedan på parmaskinka och västerbottenost.

Sätt in pizzorna i ugnen och ta ut dem efter cirka 5 minuter, eller när det fått fin färg. Har du köpt en färdig pizzadeg följer du paketets anvisningar.

Vi drack: ”Punto nino reserva pinot noir”, art nr 2820, 87 kr

Efterrätt: Arlakökets mjukglass med kolasås

Efterätt

Du behöver:
2 st Arlakökets mjukglass
Nötter efter smak, t ex pecan, hassel, cashew, pistage, jordnöt eller valnöt
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1 tsk mörk sirap

Gör så här:
Häll glassmeten i en hög bunke som rymmer mer än 2 liter.
Vispa smeten fluffig och ställ in bunken i frysen i cirka 3,5 timme.
Ta sen ut bunken och vispa tills smeten är en mjuk och krämig mjukglass.

Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull tills såsen fått en kola-aktig konsistens. Rör i såsen med en träslev med jämna mellanrum så den inte brinner vid. Ju längre såsen kokar desto tjockare blir den. Låt svalna innan du skopar den över glassen. Toppa med hackade nötter.

Här ser du programmet!

 

Gruppbild
Vill du kika närmare på all härlig matlagning och dagens gäster så klickar du här – vi har massor av bakom kulisserna-bilder på lager!

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Elliot Morseth Edvinsson, Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB