Startsida / Inlägg

”Uppenbart snygga killar blir alltid tråkiga efter ett tag”

av Katarina Wendelin

Det är lätt att vara efterklok – men åh, så roligt! Därför bad vi de coolaste, tuffaste och smartaste kändiskvinnorna vi känner att lista vad de önskar att de hade vetat när de var 20 år.
Den här veckan: Titti Schultz.

av KATARINA WENDELIN

”Att jag kan själv”
– Och att jag kan lita på mig själv och mitt omdöme i alla situationer. Det fanns en tid då jag frågade andra vad de tyckte var den bästa lösningen i olika situationer som gällde framför allt mig. Det är klart att det är bra att be andra om råd, stöd och hjälp men jag vet att jag faktiskt inte behöver det. Numera litar jag på min intuition också, jag trodde länge att jag inte hade någon – nu förstår jag att jag helt enkelt ignorerade den. Intuitionen och magkänslan hjälper mig numera att fatta alla mina beslut.

”Att det är okej att säga nej”
– Och apropå intuition önskar jag att våga säga nej oftare. Det är något jag fortfarande slipar på men ett nej besparar dig många tillfällen med känslan av att man tänkte ge ett lillfinger men plötsligt gnager någon dig på axeln. Att våga säga nej är dessutom svårare än att säga ja och därmed också lite coolare.

TittiSchultz

Titti Schultz

Ålder: 41 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambo Erik.
Aktuell: Som programledare på NRJ samt som krönikör och moderator.

”Att de riktigt snygga killarna sällan har mer än den där ytan att komma med”
– Det är de roliga killarna med snälla ögon och förhoppningsvis fina tänder man ska sikta in sig på. Uppenbart snygga killar blir alltid väldigt tråkiga att titta på efter ett tag.

”Att jag inte ska ha så bråttom”
– Jag skulle ha koncentrerat mig på att vara här och nu i stället för att förlora mig i framtiden och stressa mig framåt hela tiden. Jag kom inte ens ihåg roliga och härliga saker jag upplevt, glömde människor jag träffat och missade detaljer jag önskar att jag hade fått med mig. Jag är inte perfekt men jag är mycket bättre på detta i dag och det hänger ihop med att vara nöjd och inte hela tiden sträva efter något annat. Att landa i det man har, åtminstone i perioder är inte fel eller fult. Njuter man aldrig så blir ju inget värt något.

”Att det inte är hela världen att göra fel”
– Det här var jag övertygad om alldeles för länge och straffade mig hårt. Prestationsångesten är både en positiv drivkraft och en elak piska, men att göra om och göra rätt är bra, utvecklande och mänskligt.

”Att mössa inte alls är töntigt”
– Mössa är snyggt och smart. Jag är dessutom väldigt snygg i mössa och det hade varit fint om den insikten kommit tidigare.

”Att bekvämlighet alltid övertrumfar att försöka vara lite härlig”
– Det här innebär att man i alla lägen ska avstå akryl, polyester och andra hitte-på-material. Mössor med akryl ger bara obehagligt elektriskt hår och det knakar så otroligt läskigt. Raffiga minimala trosor i slinkiga material går också bort. I ett par rejäla, hela och rena bomullsunderbyxor kan du återfinnas död var som helst utan att behöva skämmas.

”Att jag skulle ha förstått att inte ha kort hår”
– Jag kapade en halvmeter hår när jag var just 20 och valde en kortkortkort frisyr. Jag var olycklig och alla som såg mig trodde jag var en ung man med dålig skäggväxt.

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Mattias Kling, Elvira S Barsotti, Joel Holmgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB