Recept program 8: Middag med Denise & Lina
avHär hittar du recepten till maten tjejerna gjorde när de träffade Denise Rudberg och Lina Hedlund på takterrassen. Laga och njut!
Förrätt: Skagencanapéer
Du behöver:
200 gram skalade räkor
1 dl majonnäs
3 msk hackad dill
100 gram röd stenbitsrom
1 st citron
1 knippe dill
Gör så här:
Skär upp brödet och blanda ihop alla ingredienserna till röran, fördela på bröden och garnera med dillkvist. Lägg röran på brödet och toppa med dill. Låt stå kallt till servering.
Vi drack: ”L Chardonnay”, art nr 5649, 79 kr
Huvudrätt: Kyckling- och mangosallad
Du behöver:
1 grillad kyckling
1 avokado
1 ask ruccola
100 gram västerbottenost
Salt och peppar
Vinägrett
1 finhackad schalottenlök
1 msk citron
1 msk sesamfrön
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 tsk honung
1 msk olja
Gör så här:
Skala och tärna mangon. Dela och gröp ur avokadon och skär i klyftor. Ta bort skinnet från den grillade kycklingen och skär eller riv köttet i bitar efter smak. Tärna eller riv osten och blanda. Toppa med ruccola och salt och peppar.
Blanda sen samman ingredienserna till vinägretten och häll upp i ett fint glas. Servera till salladen.
Vi drack: ”Somezin zinfandel”, art nr 2145, 89 kr
Efterrätt: Scandics marängsviss
Du behöver:
Chokladglass
Vaniljglass
1 liter jordgubbar
Maränger
Biscotti
Banan
Grädde
Gör så här:
Vispa grädden och lägg i botten på glaset du ska servera i. Lägg sen på vaniljglass och chokladglass. Lägg på maränger och jordgubbar, banan och toppa med biscotti.
Vi drack: ”Saracco moscato d’Asti”, art nr 7748, 74 kr
Programmet ser du här!