Startsida / Inlägg

Birger backar upp Pia

av Anders Nilsson

I dag blev det äntligen klart vem som blir den tredje länken i damlandslagets tränartrojka. 63-årige Birger Jacobsson är mannen som ska ansvara för det blågula försvarsspelet under året.

Jag skulle aldrig i världen ha lyckats pricka in Pia Sundhages val av assisterande förbundskapten ens om jag hade fått 1 000 försök. Det blev nämligen den, åtminstone för mig, helt okände Birger Jacobsson som tar plats i den blågula tränartrojkan.

Jacobssons namn var definitivt inte högst upp på listan över tänkbara assisterande förbundskaptener, men likväl blir det spelarutbildaren med förflutet som spelare i Djurgården på 1970-talet som tillträder tjänsten.

Som jag skrivit tidigare var Calle Barrling landslagschefen Marika Domanski Lyfors förstaval och jag är ganska övertygad om att Skottlands förbundskapten Anna Signeul var nummer två på listan. Oavsett vilket så blir det nu Birger ”Bigge” Jacobsson som assisterar Pia Sundhage i landslaget

Att kontraktet med Jacobsson bara sträcker sig fram till 31 augusti kan tyda på att Sundhage & Co vill få in en annan assisterande tränare efter sommaren. Och om Jacobsson är rätt man för att bygga ett riktigt bra svenskt försvarsspel fram till sommaren EM får helt enkelt framtiden utvisa.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB