Startsida / Inlägg

Kan Jakobssons önskan slå in?

av Anders Nilsson

Sofia Jakobssons nästa klubbadress kommer att offentliggöras inom kort. Vilken klubb hon hamnar i är okänt, men om hon själv får välja blir det Umeå IK.

Landslagsspelaren Sofia Jakobssons framtid har varit föremål för spekulationer den senaste tiden. Fortsätter hon i Rossiyanka? Hamnar hon i franska PSG? Eller blir det en flytt tillbaka till Sverige för Örnsköldsvikstjejen?

Följetongen får sitt slut om en vecka eller max två. Då presenteras Jakobsson av sin nya klubb. Frågan är om det är den klubb hon själv vill spela i.

För Jakobsson vill tillbaka till Umeå IK. Det skriver Umeåtidningarna i dag. Redan för ett par veckor sedan hörde jag att landslagsforwarden hade tagit kontakt med sin gamla klubb och pratat med dem om att komma tillbaka.

Där och då verkade Umeå inte ha tillräckliga ekonomiska resurser för att värva ”hem” Jakobsson, men sportchefen Andreas Hermansson har kanske lyckats locka någon extern finansiär att lösa problemet sedan dess.

Personligen så tror jag inte att Hermansson & Co kommer att kunna värva tillbaka Jakobsson till Umeå IK. Klubbens ekonomiska förutsättningar är nog för dåliga för att ro hem drömvärvningen, men osvuret är kanske bäst.

I väntan på ny klubbadress befinner sig Jakobsson i Örnsköldsvik tillsammans med släkt och vänner.

***

Pia Sundhage blev som väntat utsedd till årets damtränare på FIFA-galan i Zürich i går. Rätt och riktigt, tycker jag. Sundhage var värd priset efter sina framgångar med USA:s landslag. Förbundskaptenen gjorde dessutom rejält med PR för EM i Sverige i sommar och som jag har skrivit tidigare så är hon marknadsföringsmässigt ett enormt lyft för svensk fotboll.

Hennes sjungande hade jag kunnat varit utan, men hon är den hon är och sången följer i hennes fotspår …

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB