Startsida / Inlägg

Landslaget tränade lätt

av Anders Nilsson

En enda åskådare hade sökt sig till Vinnarhallen på Bosön för att se landslagets en och en halv timme långa träning i dag. Åskådaren på plats var jag.

Från sidlinjen fick jag bland annat se när förbundskapten Pia Sundhage körde en lättare träning med fokus

Första parkett.
Första parkett.

på passingsspel och avslut med de spelare som startade i gårdagens träningsmatch mot Stockholms stadslag.

På andra sidan mittlinjen gnuggade assisterande förbundskapten Birger Jacobsson utsidespassningar med försvarsspelarna samtidigt som kollegan Lili Persson lät de offensiva spelarna jobba med spelvändningar, inspel och avslut. Träningen avslutades med ett mindre spel med väggar där intensiteten var hög.

Inget fancy eller uppseendeväckande således, men det obefintliga mediepådraget missade dock en liten nyhet. Malmös lagkapten Malin Levenstad tvingades nämligen avbryta träningen efter att ha fått en känning vänsterlårets framsida. Hur obetydligt eller allvarligt känningen var låter jag vara osagt.

***

Kristianstad var inte ensamma i jakten på Nicole Sykes namnteckning. Ytterligare en damallsvensk klubb hade fått upp ögonen för den 22-åriga australiensiskan, men får nu helt enkelt leta vidare efter defensiv förstärkning.

***

Kif Örebros lagbygge går framåt, trots att klubben valde att nobba provspelande kanadensiskan Mallory Outerbridge. I går skrev jättetalangen Michelle De Jongh på och inom kort lär också förra Kristianstadsspelaren Emelie Johnsson skriva på för klubben.

***

Som ensam åskådare i Vinnarhallen var jag den ende utanför landslagstruppen som fick se Kristin Hammarström bjuda på ett par grandiosa idiot-räddningar i det spel som avslutade träningen.

***

Det blir mer damfotboll i tv-rutan framöver. Tv4 meddelade i dag att man har köpt rättigheterna till Malmös och Göteborgs Champions League-kvartsfinaler. Rättigheterna gäller för de båda lagens hemmamatcher.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB