Startsida / Inlägg

Skräckskada i Sunnanå

av Anders Nilsson

Sunnanå drabbades av dubbla bakslag i går. Förlusten i försäsongsderbyt mot Umeå sved, men den knäskada som U23-landslagsbacken Hanna Glas ådrog sig riskerar att sätta Skellefteåklubben i riktiga problem.

Det var i slutet av förlustmatchen (3–0) som olyckan var framme. Nyförvärvet Glas, som har imponerat stort under vintern och våren, fick en tackling och vred till ena knät – så illa att hon nu kan komma att missa hela säsongen.

Glas genomgick en korsbandsoperation för ett par säsonger sedan och kan nu om det vill sig illa tvingas till ytterligare en.

Det scenariot skrämmer helt säkert Sunnanå som i så fall tappar en nyckelspelare och går en stentuff säsong till mötes med ett klart försvagat försvar.

——————————-

Jag var i Örebro i går och snackade damfotboll. Riktigt kul och väldigt givande, måste jag säga.

Tillsammans med Finlands förbundskapten Andrée Jeglerts och Elitföreningen Damfotbolls generalsekreterare Linda Wijkström diskuterade (om debatterade) jag svensk damfotboll i allmänhet och Damallsvenskan i synnerhet.

Under den knappa timme vi befolkade scenen i Conventums mässhall hann vi också beröra ämnen som; Damallsvenskan kvalitet, Elitettan och vilka vägar svenska elitklubbar ska ta för att vi också fortsättningsvis ska ha en högstaliga i världsklass.

På det stora hela var vi tre överens om det mesta även om det fanns punkter där vi tyckte olika. Mer om hur snacket gick och vad vi (Jeglertz, Wijkström och jag) tyckte kommer i ett annat inlägg.

——————————–

I samband med gårdagens gästspel i Örebro sprang jag på Kif Örebrospelaren Sarah Michael som såg ut att vara i toppform.

Nigerianskan, som hade ett jobbigt fjolår till följd av en segdragen skada, är i ett helt annat läge nu och kan mycket väl vara på väg mot en succésäsong i bottentippade Örebro.

Michaels två mål i eftermiddagens 3–0-seger mot hårdsatsande elitettanklubben Sirius kan ha varit en liten försmak av vad som komma skall.

——————————-

Örebro lär vara nära en överenskommelse med de tjeckiska tvillingarna  Irena och Lucie Martinkova som visade upp sig i träningsmatchen mot Tyresö för ett par veckor sedan.

Tongångarna har enligt säkra källor varit positiva och bollen ligger nu hos systrarna Martinkova.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB