Startsida / Inlägg

Sorry, ni åker ur

av Anders Nilsson

Kif Örebro och nykomlingen Mallbacken sparkar igång Damallsvenskan på lördag. Ett laddat möte mellan två lag som kommer att få fajtas hårt för nytt kontrakt den här säsongen. Ett av dem kommer att lyckas, ett åker ur.

Matcherna mellan Kif Örebro och Mallbacken brukar blir känsloladdade och innehålla derbydrag som franska nerver och prestige. Seriepremiären på lördag viker knappast undan från det mönstret – snarare tvärtom.

Räkna med ett extremt laddat möte mellan två lag som vet att varje match kommer att bli viktig under 2013.

Med sex dagar kvar till första avspark är det hög tid att tippa utgången av årets damallsvenska. Först ut är lagen som kommer att få lämna fotbollens finrum i höst.

11) Sunnanå SK

Nykomlingar brukar få det tufft och det kommer att bli ett svårt år för Sunnanå. Klubben har värvat rätt klokt, men inte tillräckligt bra. Dessutom har ett av nyförvärven, U23-landslagsspelaren Hanna Glas, slitit av ena korsbandet under försäsongen och kommer därmed att missa hela säsongen.

Jag ger Skellefteålaget en liten möjlighet att landa på ”rätt” sida om nedflyttningsstrecket när serien summeras, men då krävs segrar i matcherna mot bottenkonkurrenterna, ett visst flyt och en jävla moral.

Därtill måste målvakten Susanne Nilsson göra en riktig kanonsäsong. Då, men bara då, kan Sunnanå fixa nytt kontrakt – annars åker man ur.

Nyförvärv: Elin Ellman (Morön BK), Lovisa Koss (Kågedalens AIF), Susanne Nilsson (AIK), Julia Spetsmark (QBIK), Annika Kukkonen (Djurgårdens IF), Matilda Rosqvist (do), Hanna Glas (Sundsvalls DFF), Carys Hawkins (Perth Glory), Sandra Betschart (Vfl Sindelfingen).

Förluster: Anna Bodén, Fia Edholm, Yanru Zhang.

12) Mallbackens IF

Den lilla klubben från Värmlands djupa skogar är tillbaka i finrummet, men sejouren blir bara ettårig. Laget kommer att kriga hårt i varje match och det kommer inte att bli lätt för något lag att möta Mallbacken – särskilt i Mallbacken.

Tyvärr så tror jag ändå inte det räcker med hårt jobb för att Sunneklubben ska fixa nytt kontrakt. Truppen känns helt enkelt för tunn och för ihålig.

Nyförvärv: Sarah Bergman (QBIK), Emmie Johansson (QBIK), Maija Saari (AIK), Hayley Lauder (Åland United).

Förluster: Anna Arnfeldt, Louise Haraldsson.

—————————————————-

Som extra bränsle på brasan inför premiärmatchen har förra Mallbackenspelaren Maja Johansson (numer spelande i Kungsbacka) tippat nykomlingen före Kif Örebro.

Ett tips som närkingarna helt säkert vill köra ner i halsen på fröken Johansson.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB