Startsida / Inlägg

Jag förstår Sundhage

av Anders Nilsson

Förbundskapten Pia Sundhage nobbar statsminister Fredrik Reinfeldt – och jag tycker hon gör helt rätt i det.

Det var i Sydsvenskan som Pia Sundhage, som tackade nej till två middagar i Vita Huset, fick frågan om hon skulle ge statsminister Fredrik Reinfeldt samma svar.

Sundhages svar var talande: ”Vad ska jag där och göra? Det är inte jag.”

Jag förstår Sundhage helt och hållet. Jag kan till och med känna igen mig i hennes ”det är inte jag”. Personligen så skulle jag känna mig lika hemma hos statsministern som en fisk i en skoaffär och jag misstänker att Sundhage känner något liknande.

Pia Sundhage är fotbollstränare och förbundskapten ända in i märgen och trivs bäst på och i närheten av gräs och kritade linjer. Av den anledningen tycker jag att hon ska få vara på och omkring fotbollsplanen där hon kan göra sitt jobb och fokusera på det hon tycker allra bäst om att fokusera på.

Middagsbjudningar hos stadsministern finns det andra som kan gå på.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB