Startsida / Inlägg

Talangen petas i kväll

av Anders Nilsson

Tanken var att hon skulle blomma ut på riktigt allvar den här säsongen. Så har det inte blivit. När Umeå i kväll startar upp höstsäsongen mot serieledande Rosengård sitter Lina Hurtig på bänken.

Haussad, hyllad och gång efter annan föremål för diskussioner när Pia Sundhage ratat henne i sina landslagstrupper. Men faktum är att Lina Hurtig ännu inte klivit fram och visat att hon har i A-landslaget att göra.

linahurtig

Under vårsäsongen svarade hon för tre mål och en målgivande passning. I sommarens F19-EM blev hon mållös. Hon, superlöftet, som skulle leda det svenska ungdomslandslaget till en framskjuten placering. Jag är själv en av de som fört fram Hurtig som en landslagskandidat, men med tanke på vad Umeåforwarden levererat under första halvåret står det, som jag ser det, klart att hon har kliv kvar att ta innan hon är redo.

Hurtig finns heller inte med på planen när Umeå sparkar igång höstsäsongen mot topplaget Rosengård i kväll. Känning i en fot är en av anledningarna till att jättetalangens får ta plats på avbytarbänken. Inte heller nyförvärvet Shawna Gordon finns med i Umeås lag eftersom hon inte är spelklar ännu.

***

Damallsvenskan lockar fler åskådare. När halva säsongen avverkats står det klart att publiksnittet är nästan elva och en halv procent högre än det var vid samma tid förra året. 822 åskådare har snittsiffran varit under 2014, vilket ska jämföras med fjolårets snitt på 738 personer per match.

Eskilstuna United är den stora publikmagneten under säsongen. Nykomlingen har haft fina publiksiffror rakt igenom och slog till med vårens högsta publiksiffra, 3 656 personer, när man mötte AIK 8 juni.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB