Startsida / Inlägg

Sicken söndag alltså

av Anders Nilsson

En ny vecka är här och intressanta EM-kvalmatcher står för dörren – och ändå kan jag inte sluta tänka på gårdagen. Det var en sådan där söndag som verkligen inte saknade något för en fotbollsfanatiker.

Vi börjar väl högst upp i toppen av hackordningen där Rosengård tog ytterligare ett kliv mot det SM-guld jag redan tror man har bärgat. Men vägen till tre poäng blev tuff. Riktigt tuff till och med. Visserligen sköt Anja Mittag Rosengård till ledning, men därefter kom hemmaspelande Kristianstad tillbaka och kvitterade genom Therese Björk.

Björks 1–1-mål i den 28:e minuten såg ut att ge Kristianstad en poäng i matchen. Men så slog hon till, Ramona Bachmann. I sista minuten slog schweiziskan in segerbollen och såg samtidigt till att Rosengård är så nära guldet att laget sannolikt ser glansen redan nu.

***

I den andra matchen i Damallsvenskan slog Piteå tokjumbon Jitex med matchens enda mål (0–1). Vinsten var ett skönt trendbrott för Piteå som kom till spel med sex raka förluster i bagaget.

Nu är sex raka nederlag inte mycket att gnälla över med tanke på att Jitex torskat samtliga 15 matcher under säsongen.

***

Ett kliv ner från den yppersta eliten tog tabelltvåan Hammarby tre viktiga poäng i Elitettan när man besegrade trean Sunnanå med 2–0. Serien leds alltjämt av Mallbacken som har fyra poäng ner till Hammarby.

***

Jag måste passa på att tipsa om en ny podcast som fokuserar på damfotboll i synnerhet och samhällsfrågor i allmänhet. (Kan det bli bättre?) Podden som leds av Sophie Valencia Vogel och Pär Lagerström heter Fotboll och damsamhälle och kommer att ta upp viktiga samhällsfrågor ur ett damfotbollsperspektiv.

Vill du läsa mer om podden kan du kika in i nyhetsrummet eller besöka bloggen.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB