Sent segermål

av Anders Nilsson

Marta sköt ett decimerat Rosengård till cup-kvartsfinal – efter 115 minuters spel.

Rosengård är vidare i Svenska cupen. Malmölaget vände och vann mot Kopparbergs/Göteborg efter en stentuff start.

Först gav Manon Melis hemmalaget ledningen, sedan tvingades Ramona Bachmann lämna planen efter två gula kort – och då var matchen bara elva minuter gammal.

Men, Rosengård kom tillbaka efter många om och men … Sara Björk kvitterade till 1-1 efter 78 minuters spel, vilket tog matchen till förlängning.

Med fem minuter kvar av andra förlängningskvarten kom avgörandet. Som så många gånger förr var det Marta som iklädde sig rollen som matchvinnare.

Kopparbergs/Göteborg kunde dock ha utjämnat, men Lieke Martens avslut prickade ribban.

I och med förlängningssegern är Rosengård klart för kvartsfinal – en tung inledning till trots.