Dahlkvist tillbaka i cupsmäll

av Anders Nilsson

Kif Örebro har fått en halvljummen start på damallsvenskan. I kvällens cupkvartsfinal fick man äntligen ordning på spelet och fart på målskyttet. Med Lisa Dahlqvist tillbaka efter skada körde Örebro över seriekollegan Piteå med hela 5–1.

Nu valde Piteås tränare Stellan Carlsson att vila sju spelare från matchen mot Göteborg i damallsvenskan förra fredagen – vilket säger en hel del om hur laget värderar Svenska cupen. Matchen var ändå väldigt nyttig för Örebro som fick träna sitt offensiva spel, göra fem mål och se landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist göra sina första 45 minuter för säsongen.

I den andra cupkvartsfinalen sköt Fridolina Rolfö och Pernille Harder Linköping vidare till semifinal. De två landslagsspelarna hittade rätt i andra halvlek, vilket räckte till en 2–0-seger mot Hovås Billdal.

***

Rosengård blev först ut att ta sig till semifinal i cupen. Malmölaget besegrade Djurgården med 4–0 på Stockholms Stadion.