Från stranden till bergen och chokladstaden Oaxaca
avKatedralen Santo Domingo de Guzmán i Oaxaca.
Vi har lämnat Yacatan-halvön och flugit till Oaxaca, Mexikos choklad-huvudstad!
Jag säger som Homer Simpson – Mmmmm..
I morgon ska vi gå en matlagningskurs och lära oss allt om choklad, så det kan ni se fram emot att få läsa om senare! Men redan i dag har Sara hunnit med att äta ankbröst med chokladsås..
Oaxaca är en vacker kolonialstad högt upp i bergen i sydvästra Mexiko. Vi flög hit via Mexico City, men hann tyvärr inte se mer av den staden än genom flygplansfönstret.
Oaxaca (som uttalas typ Wahacka) har vi däremot promenerat igenom nu på Palmsöndagens kväll. Här är gatorna smala och backiga, och de vackra kolonialhusen i starka färger flankeras av de höga bergen som omger staden.
Mitt i den gamla delen ligger den pampiga katedralen Santo Domingo de Guzmán, där mängder av stadsbor hade samlats för att fira in påsken.
Vi fortsatte ner mot torget Zocalo, där familjer umgicks och åt glass under de lummiga träden.
Det är en väldigt annorlunda stämning här jämfört med Playa del Carmen. Här råder lugnet och harmonin, och jag kan inte komma på en bättre start på Stilla veckan än att tillbringa ett par dagar här i Oaxaca.
Och att jag dessutom planerar att äta mängder med choklad – ja det är ju helt klart en bonus!
Fina tanter på parkbänkar finns det gott om här i Oaxaca.