Er respons och mitt försvarstal

.
.
Vad härliga ni är!
Det är så himla kul att få respons på det man skriver! Många läsvärda och intressanta kommentarer har poppat upp i kommentarsfälten de senaste dagarna, ja, tidigare också förstås,
men det har intensifierats den senaste tiden.
Flera kommentarer har fått mig att tänka till ordentligt, och många fina tips till
 vår badrumsrenovering har jag fått!
 Tusen tack till er alla!
Rejäla gjutjärnsljusstakar till spiselkransen fick följa med hem från Lisas bod i Lofsdalen.
En liten kommentar
Jag fick idag en kommentar av en person som tyckte att jag borde uppskatta det jag har och inte bara sträva efter mer hela tiden. Personen påpekade att det inte var alla förunnat att bo så som vi gör och att jag kanske borde vara nöjd. Det var ”synd att jag inte uppskattar det till fullo”.
Kanske fånigt av mig att formulera ett ”svarstal”, men det kändes lite orättvist på något sätt, så jag gör det ändå!
Svarstalet
Inredning och att inreda är ett stort intresse hos mig. Jag rider inte längre, sportar inte, sjunger inte i kör och sysslar inte med fågelskådning. Dricker nästan aldrig och slutade röka för många år sedan (japp jag har syndat i ett antal år). Mitt hem, min trädgård, allsköns inredning och fotografering är mina intressen, och min last, det är det som upptar min lediga tid, slukar mina pengar och snurrar i mitt huvud när Lillan har somnat för dagen. Jag ändrar ibland stil lika ofta som andra byter strumpor, men det betyder inte att jag inte uppskattar det jag har, och att jag bara vill ha nytt, nytt  och nytt. Det är en process som ständigt pågår, mer eller mindre intensivt, hos mig! Att inreda mitt hem är mitt sätt att skapa något!
Udden
Vi bor i ett fint hus med ett fantastiskt läge vid vattnet och jag uppskattar det skall ni veta. Jag njuter av att varje morgon kika ut genom det stora fönstret på övervåningen. Vad jag ser där ute, skiftar varje dag. Snöstorm med drivor på isen, en liten eka som guppar på den spegelblanka vattenytan, solen på väg upp vid stranden mitt emot, man vet aldrig vad som väntar.

Stan skymtar i morgondimman.
Annat var det förr
Självklart förstår jag, att jag i just det avseendet, är lyckligt lottad som har möjligheten att få bo i ett vackert stort hus vid vattnet! Det hade jag aldrig kunnat drömma om, när jag för många år sedan, stod i en Supermercado i Spanien, och funderade på om jag skulle köpa hårshampoo eller tandkräm för de få pesetas jag hade kvar i plånboken den månaden. Detta medan mina kompisar, hemma i Sverige, födde barn och bildade (sina första) familjer…

Djupt
Livet är här och nu, ingen vet vad som händer imorgon! Saker och ting är förgängliga och det enda som egentligen räknas är hälsan och kärleken. Jag och min familj är lyckliga, friska och bor här och njuter av det just nu, vem vet var vi bor i framtiden…
Det var dagens djupdykning, nu blir det en sväng bland favoritbloggarna
 innan jag sluter mina blå för dagen!
KRAM
HELENA
.
.
.

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma