Om kaffe

.
.

När det kommer till kaffe är jag nog tämligen omodern av mig,
 gillar oftast bara en ”vanlig” kopp kaffe med en skvätt mjölk. Brukar inte krångla till det med latte, macchiato, espresso eller vad det nu kan heta. Däremot är jag ganska kinkig när det kommer till kvalitén på kaffet. Det skall vara riktigt hett, inte beskt men starkt och fylligt. Jag lägger gärna några extra kronor på en exklusiv böna, så att säga.
Tidigare hade vi en gammal hederlig perkulator, oh my, vad gott kaffe det blev i den! När det så var dax för en ny, propsade jag på att vi skulle köpa en Mocca Master, eftersom de är så snygga (om man jämför med andra kaffeapparater), medan M ville köpa en ny perkulator. Jag fick min vilja igenom (det brukar vara lugnast så) och Mocca Mastern flyttade in hos oss. Den visade sig vara lite av en besvikelse. Helt ok, för att vara filterkaffe men ljusår från perkulatorn. 1-0 till M alltså…
M slutade nästan helt att dricka kaffe och jag vaknade inte längre och längtade efter en kopp hett kaffe. Vi hade plötsligt fått ett I-landsproblem på halsen! Nu har vi gått här i snart ett år och irriterat oss på en sådan banal sak som kaffet i huset.
M är väldigt förtjust i Espresso och vi har i många år kikat lite halvslött på en Espressomaskin, men hallå, de har har ju kostat närmare 10 000 kronor att få en sådan som man ”måste” ha enligt kaffeexperterna som omger oss. Det skall vara rätt tryck i och de ena med det andra.

Utvecklingen går som bekant framåt och det som tidigare var en ganska stor, otymplig och dyr espressomaskin har idag fått konkurens av den betydligt mindre, smidigare och billigare Nespressomaskinen!
Ok, vi är väl i vanlig ordning inte först i kommunen, men denna gång heller inte sist gissar jag, att köpa en sådan, men jag säger bara det, jösses vilket gott kaffe! Inget mer paltande med kaffesump och odiskade kaffekannor, bara plutt i, tryck på knappen och rattata
 – världens godaste kaffe på 20 sekunder blankt!
Hur vill ni ha ert kaffe?
Kram Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma