Enklaste fredagsmysmaten bjuder jag på idag

Har ni sett ett tv-program som heter typ Två hungriga Italienare? Jag tittade på det här om dagen och blev helt våldsamt sugen på att göra Italiensk mat på de bästa råvarorna som  man kan hitta här i krokarna. Lillan var hos mormor och morfar och M och jag var ensamma hemma. Sagt och gjort, efter en vända till en Italiensk delikatessbutik här i stan, kom jag hem med följande ingredienser:
6 st råa starka salsiccakorvar (med reservation för stavningen)
1 burk grillade paprikor i olja
1 förpackning passerade tomater
1 påse pasta linguine smaksatta med tryffel
Korvarna sprättade jag upp och tömde innehållet i en stekpanna. Stekte korvmojset i olja från paprikorna samt en skvätt god olivolja. Fräste på det tillsammans med en klyfta tunt skivad vitlök, paprikorna och de passerade tomaterna. Kokade pastan med saltat vatten. Sedan lade jag pastan på mitt nya fina stooora fat från Mateus (som jag fick från snälla A i födelsedagspresent) och hällde såsen uppepå.
Voilá, världens enklaste och godaste middag var fixad!
Korvarna var så starka så inga extra kryddor behövdes,
strödde endast lite salt uppepå, mest bara för att.
Så har du idétorka på fredagsmys maten är detta verkligen ett tips. Korvarna finns i en mindre stark variant också, om man kanske har barn hemma som skall äta. Dessutom måste jag bara säga att jäklar i min lilla låda vad den pastan med tryffel i var god, den godaste pasta jag någonsin ätit faktiskt!
Önskar er en fin fredag!
Kram
Helena


Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma