NEDERVÅNINGEN NÄSTAN KLAR

 

 

Hej på er!

 

Härlig helg med mycket vila och spontana infall (tack för trevlig kväll Sara och Johan) har passerat. Hade planerat att jobba lite på huset, men det blev inget av med det. Lika bra det, känns som att det är ganska viktigt med vila nu när det är så mycket som pågår runtomkring oss.

 

Med nyfunnen kraft tar jag mig nu an denna vecka. Det såg glest ut på jobbfronten ett tag, men nu har det rasat in en del så jag håller mig sysselsatt. Himla kul när jobben bara kommer till mig sådär från oanat håll!

 

 

_DSC3562

 

 

På renoveringsfronten ser det ljust ut. Hallen som syns på bilden blev klar idag och det innebär att vi nu kan bocka av i princip hela nedervåningen utom kök och yttre hall/entré/tambur eller vad man nu väljer att kalla det för. Källaren målas ”as we speak” och skall vara skapligt klar imorgon. Golven skall målas efter att grunden dränerats eftersom det är för mycket fukt i betongen just nu. Annars skall det alltså vara vitt och fint där efter imorgon. En jäkla tur det, eftersom källaren nästa givit mig kalla kårar. Jag är lite mörkrädd faktiskt…

 

Jag vet att ni är många som läser den här bloggen, som precis som vi renoverar gamla hus och jag vet också att ni gärna tar emot tips. Mitt absolut bästa och viktigaste tips, som jag nog redan skrivit om, är att alltid utan undantag ta in offert från flera företag på jobb man vill ha gjorda. Så sent som i dag fick jag åter igen se ett lysande exempel på hur mycket det kan skilja mellan olika företag. Alltså jag pratat storleksordningen 100 000 kr vs 200 000 kr på samma jobb. Eller vad säger ni om 8 000 kr vs 14 000 kr. Det blir väääldigt mycket pengar i det långa loppet.

 

Nu väntar föräldramöte på dagis, så jag måste sticka!

 

KRAM

 

HELENA

 

 

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma