EN SNABBIS TUR OCH RETUR LOFSDALEN

Vi har ju som ni vet inte bara ett stort projekt som pågår för tillfället (lite knasigt att det blev samtidigt faktiskt). Parallellt med renoveringen här hemma är vi just nu i slutfasen av vårt bygge i fjällen.

Det huset har vi ritat helt och hållet själva. Sedan hade vi turen att hitta Tobbe (TJ BYGG) som byggt huset åt oss pinne för pinne. Min gullekompis Sara har hjälpt oss att i CAD ta fram en ritning för bygglovet, sedan har vi pekat, ritat och förklarat för Tobbe hur vi vill att det skall bli, och han har likt en trollkarl på ett helt magiskt sätt infriat alla våra önskningar utifrån ett enda A3 ark med ritningar!

I fredags drog vi upp till bygget en sväng för att lämna lite saker och här får ni se några bilder därifrån.

_DSC6781

Taket hade kommit på och det blev så himla bra. Samma riktigt mörkgrå färg som ytterdörren och fönsterkarmarna. Kommer att gå så bra ihop med panelen sedan när den börjar gråna. Den skall strykas med järnvitriol snart.

_DSC6791

Det är 5,5 meter upp till taket i stora rummet. I hallen, sovrummen och på dass är det 2,70 i takhöjd. Normalt är 2,40 men eftersom rummen är små till ytan tror vi att det kommer att kännas större och rymligare med den extra takhöjden.

_DSC6794

Binovaköket är på plats. Vi var riktigt oroliga att det skulle var för stort och att det skulle kännas som att hela stugan blev ett enda stort kök. Men så blev det inte. Det blev faktiskt perfekt! Det är hela 2,63 högt så det går ända upp till taket och det blev väldans snyggt. Vitt stilrent, avskalat och väldigt Italienskt skulle man kunna säga. Nöjda? Japp, så in i vassen!!

_DSC6795

Utsikten går inte av för hackor. Den utsikt vi förlorade när vi flyttade från Udden, tar vi nu igen uppe i fjällen! I öster ser vi skidbackarna, i söder vidsträckta snöklädda svenska fjäll och i väster ser vi Idre, Fjätervålen och den norska fjällvärlden. Huset placering är extremt noga uttänkt. När man är inne i stugan tror man att man är helt ensam herre på täppan. Fönstren är lika noggrant placerade så inga grannar på sidorna syns någonstans inifrån. Det är bara naturen för våra ögon!

_DSC6799

Innertaket är spikat i ett mönster som jag gjort. Tre olika bredder på plankor har de använt och jag har gjort ett mönster eller system av dem. Idén till det fick jag via en blogg som fanns för länge sedan som hette House on the cliff. Ett helt magiskt hus i den stockholmska skärgården. Fantastiska Dinesengolv hade de, precis som vi, och så det supersnygga taket  (och de hade väggarna också) i ett speciellt mönster.

_DSC6809

Golvet i badrummet, hallen och här i ”pannrummet” kommer att få ett matt grått golv i jättestora plattor av någon slags granitklinkers. Så hårt så att hantverkarens skärmaskin gick sönder faktiskt… Svårt att se på bilden kanske, det är ju inte rent, men det är supersnyggt. Plattorna är 65 x 65 cm stora, så det blir lite ”annorlunda” tror jag!

Well well, vi åkte upp på fredagen och hem på lördagen. Solen sken som aldrig förr och det var varmt som en högsommardag. Tror ni att vi ville åka hem? Nooot! Hade gärna stannat några dagar, men plikten kallade så det vara bara att åka ner över igen efter en natt där uppe. Vi åker nog tillbaka snart, inte långt kvar till inflyttningen!

Kram

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma