NAKED TRUTH & ETT RECEPT

Det kändes jättejobbigt den dagen då flyttbussen kom och hämtade alla möbler på Udden. Jag hade en fruktansvärd separationsångest och allt kändes bara jobbigt. För mig stod världen stilla och jag fattade inte hur alla människor bara kunde ”lalla på” som om inget hade hänt.

Allt var kaos i det nya huset. Golvet i köket bar knappt, inget vatten och avlopp hade vi när städet kom och skulle börja jobba 24 timmar innan inflyttning. Kommunens vattenledning hade gått sönder när vi bytte inkommande vatten och avlopp, så de fick lov att gräva upp en bit av vår lilla grusväg, den vägen vi skulle använda för att flytta in!! I källaren hoppade utrotningshotade grodor, efter att de bilat upp golvet och köksluckorna som kom tillbaka från målaren var extremt dåligt gjorda. Tomten var uppgrävd och jag fick ett nervöst sammanbrott när jag pratade med ”Grävkillen” i telefonen. Plötsligt fick han sadla om från just grävkille till amatörpsykolog, en roll som han axlade med bravur. Tack Christer på Aros Grävtjänst AB för det!

Världens största tack vill jag också skicka till Sebastian på SE Bygg och Entreprenad AB. Bättre kille får man leta efter. Inte nog med att han skickligt handlett sina arbetare genom hela vår renovering, han har också varit ett fantastiskt stöd som funnits till hands för mig och mina/våra infall mer eller mindre 24 timmar om dygnet. Mitt i kaoset, och mitt nervsammanbrott, fick han sig en släng av sleven (huga vad dum jag var) men inte blev han arg för det inte, nej då. Han kom istället hit, lade armen om mig och sa att ”det är luuungt, det kommer att ordna sig”! Sebastian du är bäst!!

Men allt (nästan) har löst sig och trots att jag tvivlade där ett tag trivs vi in i vassen fint i huset! Grodorna är borta, nytt fint vatten och avlopp har vi. Tomten är dränerad och prydlig tack vare duktiga Jonathan (även om gräs och stenbeläggningar saknas ännu så länge) och det mesta verkar gå åt rätt håll!

Idag kör Lillan och jag en soft hemmadag, hon hostar och står i, så dagis kändes inte aktuellt. Vi har roat oss med att göra en kladdkaka på vit choklad. Recept längst ned i inlägget.

_DSC6216

_DSC6219

 

_DSC6236

Lillan har klippt ut en stjärna som mall för florsockret!

Nöjd och stolt!

Uppdatering, det var visst ingen stjärna det var ”en spion som kan flyga”, så det så, nu vet ni det!

2 ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Apelsinjuice
100g smält Vit Choklad
100g smält Smör

 

  1. Vispa ägg, vaniljsocker och socker.
  2. Smält smöret och blanda i den vita smäta chokladen och apelsinjuicen.
  3. Rör ner vetemjölet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
  5. Baka i 15-20 minuter i 200 grader.
  6. Pudra över florsocker med hjälp av tex en tesil.

KRAM

HELENA

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma