VAD VI LÄNGTAR

 

 

Det går sakta framåt med målningen. De stora taket är klart men annars har de bara spacklat väggarna ännu så länge. Det är mycket spackling nämligen. Vi har inte en list någonstans i hela huset, ”helt listfri kåk” som snickaren uttryckte sig. Allt är rakt och fint och sågat med precision.

Alla kanter runt fönster och hörn är klädda med en tunt stålskal som skall spacklas över och sedan målas så att den inte syns. Man använder den för att det skall bli tåligt. Hade man bara haft de mjuka gipsplattorna hade det blivit väldigt porösa kanter och hörn.

Huset är byggt med extra tjocka väggar så det blir fina fönstersmygar, också utan lister förstås, som Lillan redan tittat ut som sittbänkar. Vi planerar nu för möbleringen för fullt. Köksbord och bänkar skall byggas av Dinesens möbelplank som vi beställt extra sedan skall vi komplettera med några snygga stolar. Vilka vet vi ännu inte.

Vad vi vet är att vi köpt en soffa i alla fall. En ljust ljust grå fining från Ire.

22681_5a35ff29541b3e27e0e623f0f3acd2bc

Denna är mörkgrå men den vi köpt är jätteljus och jättefin. Verkligen älskar de supersmäckra, smala fina medarna den står på. Inga tjocka klumpiga saker utan smäckert och fint. Stoppad med dun är den också så mjuk och gosigt blir det. Det skall ju vara bekvämt och skönt på en plats man skall tillbringa slappa och lediga dagar.

Som sagt, åh vad vi längtar tills vi får flytta in, möblera och göra iordning!!

Hoppas förresten att ni har en fin sommar!

Kram

Helena

Fler blogginlägg från Drömhus

Senaste artiklarna från Härligt Hemma