E3-live

Ottsjö och Holmgren rapporterar direkt från världens största spelmässa.

Startsida / Inlägg

De tio bästa spelen på E3 – enligt Alfred

av Peter Ottsjö, spelredaktör
Reach_3_web.jpg

Halo: Reach
Xbox 360
Betan ljög inte. ”Halo: Reach” fortsätter fylla våra förväntningar med bly. Spelläget Firefight, där en grupp spelare tillsammans slår tillbaka våg efter våg av fiender, får fem nya dimensioner när de nya karaktärsklasserna introduceras. Välj mellan att springa snabbt, osynlighet, supersköld och så vidare. Om du hinner stanna upp och tänka mitt i allt kaos. De nya banorna är magnifika, vapnen hejdlöst roliga, det alltjämt oöverträffade stridssystemet tickar på som ett
urverk. Microsoft påstår att det här kommer bli årets största spel. De behöver inte förklara varför.

 

Rayman origins
Playstation 3, Xbox 360, Wii, Ipad
2D-plattformsspelen gör comeback på bred front nu när ”New super Mario bros” brutit isen. ”Rayman origins” ser lika klassiskt ut som dess titel är ofyndig.

 

kirby_4.jpg

Kirby’s epic yarn
Wii
Tar upp kampen med ”Epic Mickey” om att bli bästa nya Wii-spel med ”epic” i titeln. Båda två ser sjukt lovande ut även om de är som natt och dag: häpnadsväckande mörka och sotiga Musse Pigg-världar mot spelhistoriens sötaste huvudkaraktär (en rosa blobb!) i ett ännu sötare plattformsäventyr. Som för övrigt handlar om… garn. Episkt är inte ens förnamnet.

 

Ocarina of time_3DS.jpg

The legend of Zelda: Ocarina of time 3D
Nintendo 3DS
Att vi gillar Nintendos nya bärbara 3DS är ingen hemlighet. Kombinera det med tidernas högst rankade TV-spel? Det är som att plätera Mona Lisa i platina. Läs mer om Ocarina of time 3D här och här.

 

donkey kong country returns_2.jpg

Donkey Kong country returns
Wii
Retro studios ligger bakom ”Metroid prime”-trilogin, men det har varit tyst om dem sedan den avslutande samlingsutgåvan. Nu vet vi varför.
Mötet mellan Texasbaserade Retro och brittiska Rares 90-talstolkning av ”Donkey Kong” är den mest otippade blandningen sedan Kikki Danielsson och Dr Alban.

 

3DS_RidgeRacer_04ss04_E3.jpg

Ridge Racer
Nintendo 3DS
Se det här som listans representant för alla makalösa 3DS-spel som Nintendos tredjepartsutvecklare har på gång. Namcos antirealistiska arkadracer får sällskap av serier som ”Metal gear solid”, ”Final fantasy”, ”Kingdom hearts” och ”Resident evil”.

3DS_KidIcarus_3 (kopia).jpg

Kid Icarus: Uprising
Nintendo 3DS
Nintendo spelar på nostalgisträngarna. Den här uppföljaren har deras trognaste fans väntat på i två decennier. Det ser ut att ge avkastning. Trailern får oss att tänka på smått sanslösa ”Sin and punishment 2”. Och om shoot ’em up-sagan om den lilla keruben mot förmodan skulle störta kan Nintendo ändå sy en fallskärm av alla dollarsedlar de kommer tjäna på 3DS-versionerna av ”Star fox”, ”Pilotwings” och ”Mario kart”.

 

child of eden.jpg

Child of Eden
Xbox 360/Playstation 3
Älska inte Tetsuya Mizuguchi för att han gör bra spel, älska honom för att han vågar beskriva sina dem med svårare ord än ”awesome” och ”exciting”.
Multitalangen Mizuguchi har gjort det till sin livsmission att kombinera sinnrika spelkoncept med abstrakt grafik och elegant electro. Och han blir bara bättre och bättre på det hela tiden. ”Child of Eden” är en spirituell uppföljare till hypnotiskt rytmiska Dreamcast-trippen ”Rez”. Och det enda Kinect-spel vi alls bryr oss om.

 

goldeneye.jpg

Goldeneye
Wii
Ibland tröttnar man bara på att blicka framåt. Ibland vill man bara stanna upp och beundra FPS-genrens Koh-i-noor i nypolerat skick.

 

marvel vs capcom 3.jpg

Marvel vs Capcom 3
Xbox 360/Playstation 3
Ser mer magiskt ut än ”Harry Potter and the deathly hallows” och Sonys trollkarlsspel ”Sorcery” tillsammans.

Notera: Listan är gjord halvvägs in i E3. Alfred får säkert anledning att lägga till fler spel han tycker om till denna lista. Den är gjord utan inbördes rangordning. Tio goda spel, helt enkelt.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB