Startsida / Inlägg

Zlatan lirar Farmville?

av Patrik Brenning
pj

Det är ensamt på toppen brukar de säga. Fråga bara Pontus Jansson…

Nej, bilden ljuger faktiskt mer än den berättar då Pontus avverkade goda 20 minuter med media och var vänlig nog att stanna kvar efteråt för eftersläpande frågor. En stjärna! Första samlingsdagen med landslaget är i alla fall till ända och vi kan konstatera tre saker:

Vissa landslagsspelare är obehagligt väluppfostrade.

Andra landslagsspelare är obehagligt heta.

Och Zlatan spelar Farmville (typ).

Victor Nilsson Lindelöf är det första. Efter en osannolik säsong (minns fortfarande väl hur vi för exakt ett år sedan stod ute på Karlberg när U21-laget tränade för sista gången på svensk mark. Nilsson Lindelöf hade precis landat som reserv i den ovana positionen som ytterback. Han var inte stekhet på den pressträffen kan jag lova). Nu fick vi inte veta mer än de vänliga och undanflyende standardfraserna när det handlar om mittbackens framtid, som ju precis alla ville fråga om. Men ska jag försöka tolka 21-åringen kommer han stanna i Benfica och snarare utnyttja det påstådda intresset från andra klubbar till att lyfta sin lön än någonting annat.

Flytta ska däremot Zlatan som är den obehagligt hete. Känns fortfarande helt sjukt att konstatera att allt i skrivande stund pekar på att 34-åringen kommer skriva på för Manchester United och dessutom fasas in i någon slags framtida tränarroll under José Mourinho. Det bör dessutom innebär att vi får ha Zlatan i världsfotbollens topp i många år till. Glädjande nyheter, inte minst för Zlatans kommande klädmärke som i veckan lanserade en bild på sitt första plagg – den typ av regnponcho som säljs för 20 kronor styck på Gröna Lund och Liseberg så fort det börjar regna. Låt oss hoppas att det inte blir Zlatans tränarkostym…

Ibrahimovic ägnade i alla fall större delen av träningen åt att sitta på bänken och fingra på sin mobil. Jag ser tre olika scenarier här:
1. Zlatan väntade nervöst på senaste nytt kring United-förhandlingarna från Mino Raiola.
2. Zlatan följde med stort intresse utländska ryktesrapporteringar som gjorde gällande att han i precis samma ögonblick som han satt där på bänken skulle befinna sig i ett privatplan på väg till Manchester.
3. Zlatan väntade på att mejeriet skulle bli klart så att han kunde skicka sina gubbar att utforska Mormors glänta, få tag på den där satans timjanen och kunna göra bakad potatis för att sedan sälja till Tony Flygare (han heter typ så i alla fall) för att på så sätt inkassera det där viktiga hänglåset till sin ladugård i Farmville. Palla att behöva slänga majsen hela tiden för att få plats med de där satans jordgubbarna liksom.

I morn fortsätter landslagssamlingen med en större mediadag (och mer Famville).

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB